Alıştığımız Gibi Değil – Seçil Akaygün Cüntay & Şükran İlimsever Başarır

Share

Her şey bildiğimiz gibi ilerlerken 2020 yılının mart ayında koronadan dolayı evlerde kendimizi karantinaya aldık. Alıştığımız düzen yok oldu. Yeni duruma alışmak için çaba sarf ederken yıpranıyoruz. Özellikle de ebeveynler çocuklarına bu durumu anlatmakta güçlük çekiyorlar. İşte devreye bu kitap giriyor.

Pandemi döneminde ebeveyn olmak ile ilgili yazılmış bu kitapta yaşanılan sorunlara çözümler önererek onlara kendi bilgileri ile yardımcı olacaktır.

Yankı Yazgan’ın önsözünün bulunduğu bu kitap iki bölüme ayrılmış: Birinci bölüm, Pandemi, ebeveynlik ve ev halleri; ikinci bölüm, Ebeveynler, öğretmenler ve okullar içi sosyal duygusal sağlık rehberi.

İkinci bölümde vaka örneklerinin olması çok iyi olmuş. Bu sayede yaşanılan birçok olayı ebeveynler de okuduğunda başlarına gelirse ve geldiğinde yapacakları çözüm yollarının ne olduğunu bilecekler.

“Çocukları iyi yetiştirmenin en iyi yolu onların mutlu hissemelerinden geçer.” Oscar Wilde

Çocukların kendilerini evde daha iyi hissetmeleri için yapılacak etkinlik örnekleri, ailenin çocuklarına nasıl davranması gerektiğini çok güzel anlatmış. Çocukların anlaşılmaya ve onların dinlenilmesi gerektiğini çok güzel anlatmışlar. Bu kitabı uzman psikolog danışmanların yazması sayesinde -bu konuda eğitim aldıkları için- ebeveynlerin birçok konu öğreneceklerini düşünüyorum.

Kitabın ikinci bölümünde okul ve öğretmenlerden bahsetmesi -karantinada eğitim evlerde yapıldığı için- çocuklar ve ebeveynler açısından oldukça bilgi içeriyor. Bu sayede bu dönemde okul hayatı ve ev hayatının birleşmesinin sonucunun çocuklar üzerindeki etkisini de okuyoruz.

Dilinin sade olması nedeniyle çok rahat bir şekilde okuyacaksınız. Mutlaka ebeveynlerin ve öğretmenlerin ve psikolojiye ilgisi olan kişilerin okuması gerekiyor.

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...