Angelina Jolie’nin Churchill tablosu rekor fiyata satıldı

Share

Britanya’nın eski Başbakanı Winston Churchill’in yaptığı, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt’e hediye edilen tablo, oyuncu Angelina Jolie’nin koleksiyonundan çıkarak 11.5 milyon dolara satıldı. Churchill’in eserleri arasında en pahalıya satılan tablo “Tower of Koutoubia Mosque” oldu.

CNN’de yer alan habere göre, Britanya’nın eski Başbakanı Churchill’in yaptığı, Fas’ı resmeden “Tower of Koutoubia Mosque” tablosu, Angelina Jolie’nin koleksiyonundan çıkarak açık artırmada satıldı.

İngiliz müzayede evi Christie’s’in modern İngiliz sanatı bölümü başkanı Nick Orchard “Churchill, Fas’ı ilk kez 1935 yılında ziyaret etti ve buradaki ışık kalitesine hayran oldu. Bu nedenle Fas’ı resmettiği bu tablosunu en sevdikleri arasında gördü” dedi.

Churchill’in nadir tablolarından “Tower of Koutoubia Mosque”, açık artırmada açılış fiyatı 3.5 milyon doları üçe katlayarak satıldı.

Açık artırmadan önce Angelina Jolie’de bulunan tablonun eski eşi Brad Pitt tarafından 2011 yılında alındığı iddia ediliyor.

Churchill’in resim yapmaya 40’lı yaşlarında başladığı ve hayatı boyunca 500’den fazla tablo yaptığı biliniyor.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...