Doğru klima seçimi ile evinizin havasını değiştirin!

Share

Klima, hem evlerimizde hem de büyük ofislerde, hava sıcaklığını ideal ortama getiren çok işlevsel bir cihaz. Günümüzde, kliması olmayan ev neredeyse yok denecek kadar az. “Klima yeter ki yazın soğutsun, kışın da ısıtsın başka bir şey istemez” diye düşünüyorsanız, klima satın almadan önce bu yazıyı okumanızı öneririz. Çünkü, aslında salon tipi klima seçiminde göz önünde bulundurulması gereken önemli faktörler var ve bunları göz ardı ederek yanlış bir seçim yapmak, hem paranızı boşuna harcamanıza hem de sağlığınızın olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilir.

Klima Çeşitleri Arasında Karar Verirken Kullanacağınız Alana Dikkat!

İlk göz önünde bulundurmanız gereken durum, klimayı hangi ortamda kullanacağınızdır. Buna göre klima çeşitleri değişkenlik gösterir. Örneğin; küçük bir salona sahipseniz veya yatak odanızda kullanma amacıyla bir klima satın almak istiyorsanız, duvar tipi klima diye tabir edilen standart klimalar tam size göre. Duvara monte edildiğinden dolayı, alandan tasarruf etmenizi sağlar ve oldukça sessiz çalışır. Genellikle, çoğu evde tercih edilen klima çeşidinden birisidir.

Ancak, geniş bir salonda veya ofiste kullanım amacıyla bir klima arıyorsanız, daha güçlü bir klimaya ihtiyacınız olacaktır. Bu aşamada, salon tipi klima sizin için en ideal tercih olacaktır. Salon tipi klimalar, düşük enerji ile yüksek performans sağlarlar. Duvar tipi klimalardan daha güçlü olduklarından dolayı, geniş alanların hava dengesini ayarlama konusunda zorlanmazlar ve sessiz çalışan modelleri de bir hayli yaygındır.

Eğer ihtiyaç duyulan kapasite daha yüksek ise, BTU değerinin hesaplanması gerekir. BTU değerini özetlemek gerekirse; BTU değeri arttıkça, klimanın kapasitesi de artar. Salon tipi klimalarda ise bu değer diğer klima çeşitlerine göre yüksektir. Bu nedenle, kapasitesi yüksek bir klimaya ihtiyacınız varsa salon tipi klima seçenekleriniz arasında en önde olmalıdır.

Elektrik Faturasının Cep Yakmaması için Klimanın Tükettiği Enerji Miktarı İyi Hesaplanmalıdır

Kapasitesi yüksek, salon tipi klima tercih ettiniz. Peki harcadığı enerji miktarını iyi araştırdınız mı? Daha geniş bir ortamın ısı dengesini ayarlamak için, klimanın daha çok enerji tüketmesi beklenir. Özellikle, eski model klimalarda bu genel bir durumdur. Ancak, son model klimalarda özellikle de A sınıfı klimalarda bu durum tam tersidir. Salon tipi klimanız ne kadar yüksek kapasitede çalışıyor olursa olsun, A veya A+ bir klima tercih ettiğiniz zaman, tüketilen elektrik miktarını kontrol altına almış olursunuz. Böylece, ay sonu gelen elektrik faturasını da dert etmekten kurtulursunuz.

Yaşadığınız Bölge, Klima Tercihinde Sandığınızdan Daha Önemli Bir Seçim Faktörü

Çoğu insan, klima tercihi yaparken yaşadığı şehrin koşullarını göz önünde bulundurmaz. Ancak, bu sanılanın aksine çok önemli bir unsurdur. Güneyde yer alan şehirlerden birinde yaşıyorsanız, haliyle yaz aylarında klimaya duyulan ihtiyaç artacaktır. Belki tüm gün klima çalıştıracağınız için hem enerji tasarrufu yüksek, hem kaliteli bir salon tipi klima tercih etmeniz gerekebilir. Daha çok soğutma özelliğini kullanacağınız için de, ısıtma özelliğinden çok soğutması ile öne çıkan  bir klima seçiminde bulunmalısınız. Örnek vermek gerekirse; İstanbul’da yaşıyorsanız ve doğal gazınız bağlı durumda ise, kışın ısıtma özelliğine çok ihtiyaç duymayabilirsiniz. Yazın ise, güneydeki şehirler kadar sıcak olmayacağı için, klima tercihiniz tamamen değişebilir. Özetlemek gerekirse; salon tipi klima tercihinizde yaşadığınız yeri de göz önüne almanız, doğru tercih yapmanız konusunda size son derece yardımcı olacaktır.

Hijyen Sağlık için En Önemli Koşul

Salon tipi klima tercih ederken son değinmek istediğimiz ama diğer başlıklar kadar önemli bir diğer husus ise, klimanızın hijyenik olmasıdır. Antibakteriyel filtreli bir klima tercihi oldukça önemlidir. Klimalar, bulunduğunuz ortamın havasını devamlı olarak yeniler. Eğer antibakteriyel filtreli bir klima tercih edilmez ise, havadaki partiküllerde bulunan bakteriler sağlığınız için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Özellikle Covid-19 ile savaştığımız bu zor zamanlarda, bu filtrelerin önemini daha iyi anlamak mümkün. Klima satın alırken bu konuya özen gösterilmeli, bunun yanı sıra klimaların filtreleri en geç yılda bir kere değiştirilmeli ve düzenli olarak bakımı yapılmalıdır.

Klima artık evlerimizde baş köşede yerini almış, işlevsel bir cihazdır. Doğru klima seçimi ile hem evinizde sıcak bir ortam yaratmış olursunuz hem de uzun yıllar kullanabileceğiniz bir cihaza sahip olursunuz. Tercihiniz ister duvar tipi klima ister salon tipi klima olsun; aradığınız tüm klima çeşitleri Fijüplus’ta sizleri bekliyor. Detaylı bilgi edinmek için Fujiplus internet sitesini incelemeyi unutmayın.

You may also like...