Resmi: Amazon 8.45 milyar dolara MGM’i satın alıyor!

Share

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan söylentiler çok geçmeden resmiyete kavuştu. Amazon, James Bond, Vikings ve daha birçok popüler yapımın stüdyosu olan MGM’yi 8.45 milyar dolara satın alıyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Amazon, geçtiğimiz hafta söylentisi çıktığı gibi MGM’yi satın alıyor. Bu satın alım sonrasında Amazon Prime Video bir hayli güçlenecek.

Amazon, MGM stüdyoyu satın alacağını resmi olarak onayladı. Satın alma için açıklanan ücret 8.45 milyar dolar. Bu satın alım Amazon’un 2017’de 13,7 milyar dolarlık Whole Foods satın almasının ardından en büyük ikinci satın alım olacak. Satın alımın ne zaman gerçekleşeceği ne yazık ki açıklanmadı.

MGM aralarında James Bond, Tomb Raider, Hobbit, Fargo, The Handmaid’s Tale, Vikings ve daha birçok popüler ve başarılı yapımın haklarını elinde tutuyordu. Bu satın alım sonrasında toplamda 4000’den fazla film ve 17.000’den fazla dizinin hakları Amazon’a geçmiş olacak. Bu da Amazon Prime Video’nun ciddi oranda büyüyeceği anlamına geliyor.

Hali hazırda 200 milyondan fazla aboneye sahip olan Amazon Prime, bu satın alımla birlikte çok daha güçlenecek. James Bond gibi önemli birçok markanın ellerine geçecek olması da bu hamlenin Amazon için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Yaklaşan James Bond filminin direkt olarak Prime Video’da gösterilmesi gibi bir olasılık şimdilik bulunmuyor. Ayrıca James Bond’un yayın hakları yalnızca MGM’ye ait değil. Aynı zamanda Eon Productions da James Bond serisi hakkında önemli bir söz sahibi. Bu yüzden ilerleyen süreçte James Bond içerikleri için Amazon tek başına karar alamayacak, eğer başka bir anlaşma olmazsa.

https://www.donanimhaber.com/amazon-mgm-yi-satin-aliyor--133870

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...