La Casa De Papel Kaçış Kitabı – Ivan Tapia

Share

İzlenme rekorları kıran La Casa De Papel dizisini keyifle izlediyseniz bu kitabı seveceğinizi düşünüyorum. Bu kitapta Profesör, çocukluk arkadaşı olan Jero Lamarca’ya bir oyuna davet eder. Jero hayatından memnun olmayan, kendince yaşayıp giden biridir. Her şeyin bittiğini düşündüğü o anda kendisine bir mektup ve yanında bazı şeylerin olduğu bir paket gelir.

Jero paketin içindekiler gördüğünde bunların kimin yolladığını hemen anlar ve hayatını değiştireceğini düşündüğü bu oyuna katılmaya karar verir.

Profesör ve Jero bir hastane odasında tanışmışlardır. Küçük yaşta yaşadıkları zorlu günleri birlikte atlatan bu iki kişinin bazı anılarını da kitapta okuyacaksınız.

“Direnişler böyle hoşa gidiyorsa bunun sebebi hepimizin içinde bir isyancının olması galiba.”

Kitabı okumadan önce dikkat etmeniz gereken bir durum var. Profesör’ün davet ettiği akıl oyunu kitapta da sizleri bekliyor. Aslında bu oyunu sadece Jero oynamayacak. Kitaptaki her adımı takip ederken siz de oyunun içerisinde olacaksınız. Her bölümün sonunda kağıttan kuşlar ile çözeceğiniz şifreler mevcut. Şifrelerin cevapları ise şehir isimleri. Akıllıca düşünülmüş şifre yöntemlerine hayran kaldım. Sonrasında bulduğunuz şehir isimlerinin yanında yazılan sayfa sayına giderek maceraya devam ediyorsunuz. Şehir isimlerinin ve gideceğiniz sayfa da kitabın içersinde yer alıyor. Eğer şifreleri bulamazsanız kitabın içerisinde ipucuları da mevcut. Bu özelliği çok sevdim. Kendimi Jero ile oyunun içinde hissetmemi sağladı.

Profesörün yazdığı mektuplar ile dizide izlediğim bölümlere doğru güzel bir yolculuk yaptım. Aynı zamanda Profesör’ün geçmişi hakkında da bilgi edinmiş oldum. Soygun planını, Profesör’ün yaşananlar karşısında neler hissettiğini de okumuş oldum.

“İnsan köşeye sıkıştığında her dakika bitmeyecekmiş gibi uzar, içine bir sürü hikaye sığar ya, o gün de öyle günlerden biriydi işte.”

Jero bu oyuna kendini dahil ettiğinde başına gelecek olan maceraları da okuyoruz. Profesör’ün zekasına hayran kalacaksınız.

Kitabın iç tasarımı ile kendinizi o dünyanın içerisinde buluyorsunuz. Özenle hazırlanmış güzel bir kitap.

Eğer La Casa De Papel dizisini seviyorsanız bu kitaba mutlaka bir şans vermelisiniz. Aynı zamanda şifreli bulmaca çözmekten hoşlanan kişilerin de seveceğini düşünüyorum.

“Her şey için her zaman son bir şans daha vardır.”

“Sonuçta, kim ne derse desin, hepimiz inanmak istediğimize inanırız.”

“İnsan öyle sırlarla dolu bir varlık ki, sırf bunlara kulak misafiri olmak bile utandırabilir birini.”

“Her şey neresinden baktığına bağlıdır.”

“Zamanı geri çevirecek bir saatimiz ilk iş gidip hatalarımızı düzeltmek olurdu herhalde. Ama yok işte.”

“Örtmesi asıl zor olansa kayıpların ruhumuzda açtığı deliği örtmektir.”

“Yıllar bana, korkuyla verilen kararların çoğu zaman yanlış çıktığını gösterdi.”

“İnsanın kendine ait tek bir şansı oluyordu ve o da peşinden gitmeden olmuyordu.”

“İnsan özünü nereye giderse gitsin yanında taşıyor çünkü.”

“İnsan gerçekten sevdiklerine veda etmez.”

“Kaçmak bizi geri dönüşü imkansız bir çıkmaz sokağa sürüklüyor.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...