Xbox Series, PS5’i geçti

Share

Yeni nesil konsolların satışının üzerinden yaklaşık 8 ay geçmiş durumda. Satışlar da stok sıkıntısına rağmen ciddi bir şekilde artmaya devam ediyor. The NPD Group’un son raporu ile birlikte de Amerika’da Haziran 2021 istatistikleri belli oldu.

Xbox Series PlayStation 5’i Geçti

Konsolların çıkışından bu yana PlayStation 5’in, rakibi Xbox Series’i satış açısından geçtiğini biliyoruz. Ancak son dönemdeki Microsoft atakları az da olsa Xbox’ın işine gelmiş gibi duruyor. Haziran 2021’de Xbox Series gelirleri tüm rakiplerini geçerek birinci sıraya oturmuş durumda. Ancak adet açısından Switch hala birinci.

Ayrıca PlayStation 5, satıştaki ilk sekiz ayında ABD tarihinde (taşınabilir cihazlar hariç) en hızlı satan ev konsolu olmaya devam ediyor.

NPD’nin oyun endüstrisi analisti Mat Piscatella, Haziran 2021’de konsol hasılatlarının Haziran 2020’ye kıyasla %112 artarak 401 milyon dolara ulaştığını söyledi.

https://www.donanimhaber.com/xbox-series-haziran-ayinin-en-cok-gelir-elde-eden-konsolu-oldu--136411

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...