25 bin dolarlık Tesla’nın ilk prototipi üretildi

Share

Tesla’nın 25 bin dolarlık elektrikli otomobil projesinde son aşamaya geçtiği bildiriliyor. Çin’de büyük bir gizlilik içerisinde tasarlanan aracın ilk prototipi hazır hale getirildi.

Amerikan otomobil üreticisi Tesla’nın Model 3’ten önemli ölçüde daha ucuz olacak yeni bir elektrikli otomobil geliştirdiği zaten biliniyordu. Şirket elektrikli aracın prototipi üzerindeki çalışmalarını tamamlamış görünüyor.

Kompakt hatchback, Tesla’nın Çin bölümü tarafından büyük bir gizlilik içerisinde tasarlandı. Şirket yeni elektrikli otomobil hakkındaki bilgileri hala sır gibi saklıyor. Gelen haberler Model 2 veya Model Q olarak adandırılabileceği yönünde.

Tesla'nın 25 bin dolarlık elektrikli aracının prototipi hazır

Aracın ilk prototipi Çin’de üretildi. Projede son aşamaya gelindiği bildiriliyor. Tedarikçilerin gerekli parça listesine zaten hakim oldukları ve Tesla’dan sipariş bekledikleri yönünde haberler var. Elektrikli otomobilin fiyatı 25 bin dolar seviyesini geçmeyecek.

Tesla'nın 25 bin dolarlık elektrikli aracının prototipi hazır

Bütçe dostu kompakt hatchback’in yalnızca Çin pazarında değil, diğer ülkelerde de satışa sunulacağı bildiriliyor. Yeni modelin deneme üretimi bu yılın sonunda başlayabilir. Hatta 2021 sona ermeden aracın ilk casus fotoğraflarını görebiliriz (haberdeki görseller konsepttir).

https://www.donanimhaber.com/tesla-nin-25-bin-dolarlik-elektrikli-aracinin-prototipi-hazir--137158

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...