Renault Türkiye, çip krizi sebebiyle üretime ara veriyor

Share

Renault Clio ve Megane modellerinin üretildiği Oyak Renault fabrikasında çip krizi nedeniyle üretime 14 günlük ara veriliyor.

Küresel çip krizi, otomobil ve teknoloji üreticilerini ciddi anlamda etkilemiş durumda. Yaklaşık 10 aydır devam eden krizin birkaç yıl daha süreceği biliniyor. Ülkemizdeki otomobil üreticileri, çip krizi nedeniyle zaman zaman üretime ara vermişti. Şimdi de Renault çip krizi nedeniyle üretime ara veriyor.

Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında çalışanlara gönderilen bilgilendirmede araç fabrika direktörlüğü ve yan birimlerinde 18 Ekim’den başlayarak 7 gün boyunca üretime ara verileceği duyuruldu. Sonrasında 3 günlük çalışmanın ardından 28 Ekim’den itibaren tekrar 7 günlük ara verilecek. Toplam 14 günlük duruşun gerekçesi olarak “çip tedarik sorunu” ifade edildi.

Otomobil sektöründe çip krizinin etkisi her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Dev fabrikalarda üretimde kısıtlamaya gidildi hatta bazı fabrikalar uzun süreli durduruldu. Örneğin Ekim ayının başında yapılan duyuru ile Opel’in Almanya’daki fabrikasında 2022’inin başına kadar duruşa geçildi. Toyota, dünya genelinde son bir yıldaki üretimin yüzde 16,2 düşürüldüğünü açıkladı. Mart 2022’ye kadarki üretim hedefini 300 bin adet düşürerek 9 milyon olarak belirledi. Mercedes-Benz’in Başkanı Ola Kallenius, çip sıkıntısı nedeniyle bazı modellerin teslimat süresinin bir yılı aştığını söyledi. Mercedes Başkanı Kallenius, çip krizinin 2023’e kadar devam edeceğini ifade etti.

https://www.donanimhaber.com/renault-cip-krizi-nedeniyle-turkiye-deki-uretime-ara-veriyor--140306

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...