Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için resmen adaylığını açıkladı

Share

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ara seçimlerde kendi seçtiği adayların gösterdiği kötü performansın parti üzerindeki hakimiyetini zayıflatmasına rağmen, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını açıkladı.

76 yaşındaki Trump, Florida’daki görkemli Mar-a-Lago konutunda Amerikan bayrağıyla kaplanmış gösterişli bir balo salonunda toplanan yüzlerce destekçisine “Amerika’nın geri dönüşü şimdi başlıyor” dedi.

Trump, üçüncü kez başkanlık yarışına katılmak için resmi evraklarını teslim ettikten birkaç dakika sonra, “Amerika’yı yeniden büyük ve şanlı yapmak için, bu gece ABD başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi.

Trump’ın yarışa alışılmadık bir şekilde erken girmesi Washington’da, partinin adayı olmak isteyen diğer Cumhuriyetçilerin önüne geçme ve karşı karşıya olduğu soruşturmalardaki olası mahkumiyetleri savuşturma girişimi olarak görülüyor.

Trump, bir saat süren hararetli konuşmasında ABD’nin 45. başkanı olarak elde ettiği başarıları övdü ve 2020’de kendisini mağlup eden Demokrat Joe Biden’a karşı sözlü yaylım ateşi açtı.

Trump açıklamasında Biden’a enflasyon, suç ve göç üzerinden saldırdı, iklim değişikliğiyle alay etti ve IŞİD’i devirdiğini, Kuzey Kore’yi kontrol altında tuttuğunu ve Meksika ile sınır duvarı ördüğünü söyleyerek, kendisini övdü.

2017-2021 yılları arasında başkanlık yapan Trump, “Bizim liderliğimizde büyük ve şanlı bir millettik. Ama şimdi düşüşte olan bir milletiz” dedi.

“Bu sadece bir kampanya değil, ülkemizi kurtarmak için bir arayış.”

“Biden yönetimi iki yılda ABD ekonomisini mahvetti” diyen Trump, “Bir zaferle yine gelmiş geçmiş en büyük ekonomiyi kuracağız” ifadelerini kullandı.

Trump, “Joe Biden’ın dört yıl daha almamasını sağlayacağım” sözü verirken, ABD Başkanı Biden bu açıklamaları “Donald Trump Amerika’yı yüzüstü bıraktı” tweet’iyle karşıladı.

Twitter üzeriden paylaşılan videoda, Trump’ın iddiaları doğruluk testinden geçirildi ve bu iddialar yalan olduğu savunuldu.

https://www.bbc.com/turkce/articles/c9wgpdj944go

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...