2023’te makyajlı Clio 5 gelebilir!

Share

Crossover çılgınlığına rağmen, küçük otomobiller Avrupa’da hala çok fazla talep görüyorlar ve seçim yapmak için birçok seçeneğiniz var. Evet, liste Ford’un B segment modeli Fiesta’nın üretiminin durdurulmasıyla birlikte kısalmış olabilir. Ancak Renault Clio dahil olmak üzere birçok seçeneğiniz bulunuyor. Subcompact Hatchbakc olarak isimlendirilen bu modeller fazlaca talep görüyor.

Şimdi ise Renault’nun B segmentte yer alan modeli Clio için 2023 yılında yeni bir makyaj çalışması geliyor. Motor1.com olarak yaptığımız bu render çalışmalarında makyajlı Clio’nun neye benzeyeceğini sizlere göstermek istedik.

Bir sonraki nesil Clio’nun gelmesine hatırı sayılır bir süre var. Radikal olarak farklı olmasını beklediğimiz 2023 Renault Clio artık standart olarak LED aydınlatma sistemlerine ve daha sportif görünen bir kaportaya sahip olacak. Bu arada 2023 Renault Clio’da hot hatch olan RS geri gelmeyeceği için RSLine donanım seçeneği sunulmaya devam edilecek.

2023 Renault Clio ile ilgili en kafa karıştırıcı şey ise Fransız markanın B segmentte bulunan otomobiline şarj edilebilir hibrit bir ünite sunup sunmayacağı. Clio’nun SUV abisi Captur, PHEV güç aktarma organlarına sahip.

Bazı otomobil üreticilerine göre özellikle Euro 7 normları sonrasında artan maliyetler nedeniyle küçük boyutlu otomobiller üretmek mantıksız bir hale gelecek. A ve B segment araçların oldukça katı olan Euro 7 normlarıyla birlikte revize edilmesi oldukça pahalıya patlıyor ve otomobil üreticileri bu durumdan rahatsız olduklarını sıkça dile getiriyorlar.

https://tr.motor1.com/news/627288/2023-renault-clio-makyajli-versiyon/

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...