2023 VW Passat tanıtıldı!

Share

Yeni nesil Volkswagen Passat, sedan gövde tipinin artık üretilmeyeceği için Avrupa’da yalnızca station wagon versiyonuyla tanıtıldı. Daha önce 30 milyonun üzerinde satan Passat, yeni nesli ve kimliği ile geldi.

Yeni B9 nesli artık sadece Variant, yani station wagon gövde tipiyle karşımıza çıkıyor. MQB Evo mimarisi üzerine inşa edilen bu model, uzunluğunu 4.917 milimetreye çıkardı. Eskisine göre tam 144 mm daha uzun olan Passat, aynı zamanda 50 mm daha geniş bir aks aralığına sahip.

Wolfsburg merkezli üretici, Passat’ın tasarımında yeni bir yola çıktı. Geleneksel tasarımlardan ziyade elektrikli ID modellerine benzer bir stil kullanılarak, Passat’ın görünümü yenilendi. Dört farklı donanım seviyesi olan Passat, aynı zamanda yeni matrix LED farlar sunuyor.

2024 Volkswagen Passat Variant

Boyutlarının artması, iç mekanda daha fazla alan anlamına geliyor. Giriş seviyesi modelde bulunan 12.9 inç dokunmatik ekran, aracın tüm işlevlerini kontrol etmenizi sağlıyor ve bu ekran 15 inçe kadar büyütülebiliyor. Analog göstergeler yerine Passat B9, 10.25 inçlik dijital bir gösterge paneli kullanıyor.

Volkswagen, vites kolunu direksiyon kolonuna taşıyarak bu bölgede ek depolama alanı açtı. Ayrıca, modelin dik pozisyondaki koltuklarıyla 690 litrelik, yatay pozisyondaki koltuklarıyla ise 1.920 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor.

2024 Volkswagen Passat Variant

Passat’ın motor seçenekleri oldukça geniş. Model, ilk kez yarı hibrit bir ünite sunuyor. 1.5 litrelik eTSI motor, 150 bg üretebiliyor. Üst seviyedeki 2.0 TSI motor ise 201 bg güç sağlıyor. En üst seviye versiyonu ise 265 bg güç üreten ve dört tekerden çekişli olanıdır.

Hala dizel motorlar tercih edenler için çeşitli dizel seçenekler de mevcut. Yeni Passat, 2.0 TDI motorla üç farklı güç çıkışı seçeneği sunacak. 125 bg ve 150 bg güç üreten modeller önden çekişli, 195 bg güç üreten model ise dört tekerden çekişli olacak.

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...