Volkswagen ID.7 prototipi CES’te ortaya çıktı

Share

Milyonların merakla beklediği ve yılın teknoloji trendlerini belirleyecek Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), kapılarını açmaya hazırlanıyor. Las Vegas’ta düzenlenecek etkinlikte elbette otomobil tutkunlarını ilgilendiren tanıtımlar da olacak. İşte o tanıtımların ilki Volkswagen’den geldi.

Volkswagen’in ID ailesinin en yeni üyesi, kamuflajlı tanıtımını gerçekleştirdi. ID.7 adını alacak bu model, üretim gövdesine sahip olsa da henüz resmen tanıtılmaya hazır değil. Fakat Alman üretici bir fikir sahibi olabilmemiz adına modelin dış tasarımını ve bazı detaylarını bizlerle paylaştı.

Örneğin modelin MEB platformu üzerinden yükseleceğini biliyoruz. Fakat diğer kompakt modellerin aksine ID.7’nin aks aralığı 2.971 mm olacak. Modelin toplam uzunluğu ise 4.900 milimetrenin üzerine çıkacak. Bu da kendisini Arteon gibi modellerden bile uzun yapıyor. Wolfsburglu, bu tasarım tercihinin “daha konforlu bir kabin” yaratmak olduğunun altını çiziyor.

ID.7’nin yaşam alanında bol bol teknolojik dokunuşlar göreceğiz. Örneğin aracın 15″ büyüklüğe sahip dokunmatik bir ekrana sahip olacağı açıklandı. Mercedes-Benz’in EQ ailesinden tanıdığımız artırılmış gerçeklik destekli head-up display sistemi de kabindeki dikkat çekici teknolojiler arasında.

ID.7’nin dikkat çeken bir diğer özelliği ise klima sistemi. Volkswagen’in açıklamalarına göre bu sistem, dışarıdaki havanın derecesine göre kabini ısıtma ve soğutma ayarlarını tek başına gerçekleştirebiliyor.

Prototipin kullandığı “dijital kamuflaj” tasarımı maalesef ID.7 kullanıcılarına açılmayacak. Öte yandan bu ilginç kamuflajın aslında bir boya olduğunu da açıkladı Volkswagen. Tam 40 kat boya işlemi uygulanarak modeli bu gizemli kamuflaja kavuşturmayı başarmış Alman mühendisler.

https://tr.motor1.com/news/629307/vw-id7-ces-2023/

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...