Samsung Galaxy S24 serisi Türkiye’de Exynos işlemci ile gelebilir

Share

Samsung’un 2024 yılında tanıtması beklenen yeni amiral gemisi telefonları Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ ve Galaxy S24 Ultra hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Bu bilgilere göre Samsung, Galaxy S24 serisinde farklı bölgelerde farklı işlemciler kullanabilir.

Samsung LSI DS Bölümü Başkan Yardımcısı Hyeokman Kwon’un yaptığı açıklamaya göre Samsung, Exynos işlemcinin amiral gemisi Galaxy S serisine geri dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu durum, Samsung’un Galaxy S23 serisinde yaptığı gibi sadece Snapdragon işlemciler ile yetinmeyeceği anlamına geliyor.

Söylentilere göre Samsung, Galaxy S24 serisinde Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisini ABD ve bazı diğer ülkelerde satılacak modellerde kullanacak. Ancak Avrupa ve Güneydoğu Asya ülkelerinde satılacak modellerde ise Exynos 2400 işlemcisini tercih edecek. Bu işlemcinin yüzde 99 ihtimalle Türkiye’deki telefonlarda da yer alacağı belirtiliyor.

Exynos 2400 işlemcisinin Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ile rekabet edebilecek bir performans sunup sunmayacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak Samsung’un AMD ile birlikte çalıştığı ve yeni Exynos işlemcilerde Radeon grafiklerini kullanacağı da gündeme gelmişti.

Samsung Galaxy S24 serisinin özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak telefonların 2024 yılının başında tanıtılması ve 799 dolar ile 1.199 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...