2024 Dacia Duster ortaya çıktı: Heybetli ve modern

Share

2024 yılında tanıtılması planlanan Dacia Duster’ın sızdırılan görselleri, otomobil tutkunlarını heyecanlandırmaya yetiyor. Üçüncü nesil Duster, daha önce tanıtılan Bigster konseptinden aldığı tasarımla tamamen farklı bir kimliğe bürünüyor. Yenilikçi ve modern çizgilerle donatılan bu aracın Türkiye’de üretilebicek olması da merak uyandırıyor.

Bigster konseptinden izler taşıyan 2024 Dacia Duster, daha önce kameralara yoğun kamuflaj altında yakalanan prototiplerdeki detayları netleştiriyor. Tasarımındaki heybetli ve kaslı çizgiler, Duster’a güçlü bir duruş katıyor.

Özellikle ön bölümdeki detaylara baktığımızda Bigster’dan esinlenilen unsurları görmek mümkün. Yüksekliği artan motor kaputu, Y şekilli gündüz LED’leri, modern logo ve ince panjur, aracın ön yüzünde dikkat çeken özellikler arasında. Dikey hava girişleri ve gri koruma plakası, sportif ve şık bir tasarım sunuyor.

Image from TRF1.ORG

Yan profilde geniş ön ve arka çamurluklar, siyah plastik dodiklerle tamamlanmış. Arka kapı kollarının C sütununa gizlenmiş olması, tasarıma sade ve akıcı bir hava katıyor. Siyah tavan rayları, tasarıma dinamizm katan unsurlardan biri olarak öne çıkıyor.

Aracın arka bölümü, Bigster konseptinden miras alınan detaylarla şekillenmiş. Bagaj spoyleri, Y formundaki stop lambaları ve plakanın konumu, aracın karakterini yansıtan öğeler olarak öne çıkıyor. Çift renkli alaşım jantlar ise şıklığı tamamlayan detaylardan biri.

Image from TRF1.ORG

2024 Dacia Duster, CMF-B platformu üzerine inşa edilecek. Bu platform, araca hibrit güç üniteleri entegrasyonu sağlayarak çeviklik ve verimlilik sunacak. Prototiplerde görülen “Hybrid 140” ibaresi, Dacia’nın bu modelinde kullanacağı hibrit sistemi işaret ediyor. Bu sistem, 90 bg güç üreten dört silindirli 1,6 litrelik benzinli motor, iki elektromotor ve gelişmiş bir otomatik şanzıman kombinasyonundan oluşuyor.

Yeni Dacia Duster, sadece tasarımıyla değil aynı zamanda teknolojik özellikleri ve çevreci yaklaşımıyla da dikkat çekecek gibi görünüyor. Otomobil tutkunları, 2024’ü heyecanla bekleyebilir!

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...