2024 Formula 1 sezonu Bahreyn GP ile başlıyor: Yarış cumartesi günü!

Share

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 2024 sezonu, Bahreyn Grand Prix’siyle nefes kesici bir başlangıca ev sahipliği yapacak. Uluslararası Bahreyn Pisti’nde gerçekleşecek sezonun ilk yarışı için heyecan dorukta.

Sakhir bölgesinde bulunan 5,4 kilometrelik pist, Formula 1 araçlarının hünerlerini sergileyeceği muazzam bir platform sunacak. Yarışa dair ilk belirleyici adım, 1 Mart Cuma günü TSİ 19.00’da başlayacak sıralama turlarıyla atılacak. Ardından, 2 Mart Cumartesi günü TSİ 18.00’de start alacak 57 turluk yarışla birlikte sezon resmen başlamış olacak.

Formula 1 dünyasının son yıllardaki önemli isimlerinden Lewis Hamilton, Bahreyn Grand Prix tarihinde adını altın harflerle yazdırmış bir pilot konumunda. 2004 yılında başlayan Bahreyn serüveninde 5 kez birincilikle taçlanan Büyük Britanyalı pilot, bu etabın en başarılı ismi olarak dikkat çekiyor.

Mercedes takımıyla geçireceği son sezonu öncesinde Hamilton, Bahreyn’in zorlu pistindeki zaferlerine bir yenisini eklemek için piste çıkacak. 2014, 2015, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında Bahreyn Grand Prix’sinde zirveye çıkan Hamilton, bu sefer de göz kamaştırıcı performansıyla izleyenleri büyülemeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Bahreyn’de zafere ulaşarak Red Bull’a unutulmaz bir galibiyet yaşatan Hollandalı Max Verstappen ise bu sefer de yine favoriler arasında. Bahreyn Grand Prix’sinde damalı bayrağı ilk sırada gören Verstappen, Red Bull takımına 10 yıl aradan sonra bu prestijli zaferi kazandırmıştı.

Bahreyn Grand Prix, sadece bir yarış değil, aynı zamanda sezonun genel atmosferini belirleyecek kritik bir başlangıç olacak. Formula 1 hayranları, pilotların çekişmeli mücadelesini ve hızın zirvesindeki anları izlemek için sabırsızlanıyor. Yarışseverler, bu büyülü mücadelede hangi pilotun zirveye çıkacağını ve hangi takımın başarıya ulaşacağını merakla bekliyor.

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...