2024 model Opel Corsa ekim ayında Türkiye’de!

Share

Opel’in uzun yıllara dayanan başarılı serisi Corsa, Türkiye pazarına yepyeni tasarımı ve donanım özellikleri ile Ekim ayında dönüş yapıyor.

Corsa’nın cesur ve heyecan verici tasarımı, karakteristik Opel Vizör ve yeniden tasarlanmış “Şimşek” logosunu ön cephesinde bir araya getiriyor. Siyah Vizör, aracın ön yüzünü kaplayarak ızgarayı ve LED farları sarmalıyor. Yenilenen “Şimşek” logosu ise arka tasarımda bagaj kapağının merkezinde yer alıyor. Yeni “Grafik Gri” gövde rengi ise Corsa’yı göz alıcı bir şekilde sunuyor.

Yeni Opel Corsa’nın iç mekanı da bir dizi yenilik sunuyor. Yeni koltuklar, direksiyon simidi ve E-toggle gibi detaylar, sürücü ve yolculara daha modern bir atmosfer sunuyor. Qualcomm Technologies’in Snapdragon Kokpit Platformu, gelişmiş grafikler, multimedya sistemleri ve yapay zeka özellikleri ile daha entegre bir kokpit deneyimi sunuyor.

Ayrıca, navigasyon ve multimedya sistemi için kullanılan 10 inç’lik renkli dokunmatik ekran ve sürücü bilgi ekranı, daha net görüntüler sunuyor. Bu modelde ilk kez, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu akıllı telefonlar kablosuz olarak aracın bilgi-eğlence sistemine bağlanabiliyor.

Opel Corsa’nın tamamen elektrikli versiyonu Corsa Elektrik, ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak. WLTP’ye göre 354 km’ye kadar menzil sunan Corsa Elektrik, 100 kW/136 HP güce sahip. Ayrıca, hızlı şarj cihazı ile yüzde 20’den yüzde 80’e sadece 25 dakikada şarj olabilme özelliği ile kullanıcılarına büyük bir kolaylık sunuyor.

Opel Corsa’nın içten yanmalı motorlara sahip versiyonları da yakın zamanda Türkiye yollarında olacak. Bu yeni nesil Corsa, yenilikçi tasarımı ve çevre dostu teknolojileri ile dikkat çekiyor ve Türkiye’deki otomobil tutkunları için heyecanla bekleniyor.

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...