2024’te tüm iPad’ler güncellenecek

Share

Apple, 2024 yılında iPad tablet serisini kökten güncellemeye hazırlanıyor. Mark Gurman’ın Bloomberg aracılığıyla yaptığı açıklamalara göre, iPad, iPad Pro, iPad Air ve iPad mini’nin yeni sürümleri pazara sunulacak.

Bu yıl içerisinde yeni bir tablet modeli piyasaya sürmeyen Apple, bu durumun mali sonuçlarına yansıdı. Üçüncü çeyrekte iPad segmentinden elde edilen gelir, bir önceki yıla göre %10 oranında azaldı.

Apple’ın mevcut iPad modellerinin son güncelleme tarihleri şu şekilde:

  • iPad Pro: Ekim 2022
  • iPad: Ekim 2022
  • iPad Air: Mart 2022
  • iPad mini: Eylül 2021

Özellikle Gurman, Apple’ın 2024’ün ilk yarısında M3 işlemci ve OLED ekranla donatılmış yeni 11 ve 13 inç iPad Pro modellerini piyasaya süreceğini öne sürmüştü. Ayrıca Ekim ayının ortalarında iPad, iPad mini ve iPad Air modellerinin güncelleneceği söylentileri ortaya çıkmıştı, ancak bu tahminler şu ana kadar gerçekleşmedi.

Apple’ın Mac serisi de güncellemelerle karşı karşıya olacak gibi görünüyor. Bloomberg, güncellenmiş 13 ve 15 inç MacBook Air modelleri ile Mac mini’nin 2024’te piyasaya sürülmesini bekliyor. Ayrıca Mac Studio’nun bir sonraki sürümü de geliştirme aşamasında olduğu belirtiliyor. Gurman, geçtiğimiz ay AirPods kulaklık serisinin de yenileneceğini açıklamıştı. Bu gelişmeler, Apple kullanıcıları ve teknoloji meraklıları için heyecan verici olacak gibi görünüyor.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...