Merhaba Küçük Prens!

Share

Çocukluğumuzun kahramanı Küçük Prens, kitap sayfaları arasından animasyonun renkli dünyasına adım atıyor. Yayınlanan yeni fragman ile fark ediyoruz ki hem hikayeyi hem de Küçük Prens’i bir hayli özlemişiz. ‘Ara sıra hayal dünyamıza da uğrasa’ diye düşünenlerdenseniz; o zaman Küçük Prens’e merhaba demeye hazırlanın!

lepetitprince

Küçük Prens’in hikayesi yıllardır bir efsane gibi dilden dile, ülkeden ülkeye, kıtadan kıtaya dolaşır durur. Bu öyküyü okumaktan hiç bıkmayacağız sanırım. Tabii dinlemekten de… Bu kez kitabı rafta bırakıp sinemanın yolunu tutacağız ve Küçük Prens’in büyüsüne bir de beyazperdede şahit olacağız. 1974 yılında çekilmiş olan Küçük Prens uyarlamasına haksızlık etmek istemeyiz ama animasyon versiyonu favorimiz olacak gibi duruyor şimdiden.

Filmi seslendirenler arasında The Notebook’tan Rachel Mcadams ve Edith Piaf’ın hayatını anlatan La Vie En Rose ile Oscar’ı kazanan Marion Cotillard göze çarpıyor. Marion Cotillard’ın ışıltısı filmde kendini iyiden iyiye hissettirecektir diye düşünüyorum. Rachel ve Marion, 2011 yapımı Woddy Allen’ın Midnight in Paris filminde birlikte rol almışlardı. Aynı başarıyı Küçük Prens’te de yakalamalarını umuyoruz.

TitleTheLittlePrince

Marion Cotillard ve Rachel McAdams’ın yanı sıra seslendirme kadrosunda Jeff Bridges, James Franco, Benicio Del Toro, ve Albert Brooks gibi özenle seçilmiş sanatçılar var. Film tam anlamıyla bir ‘mükemmel sesler korosu’.
Mükemmel seslere mükemmel melodiler eşlik etmeli diye düşünmüşler muhtemelen; çünkü müzikleri Hans Zimmer besteliyor. Dolayısıyla filme şimdiden bir artı daha veriyoruz. Yaratıcılık sınırlarını zorlayan bir müzik adamı varsa karşımızda hayal kırıklığından bahsetmek anlamsız olur.

Ekim ayı gelip çattığında, Antoine de Saint-Exupery’nin unutulmaz eserinden beyazperdeye uyarlanan Küçük Prens’in maceralarını keyifle izleyeceğiz.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...