Bademli-Tavuklu Yaz Salatası

Share

“Acaba akşam yemeğinde ne yapsak” sorusu sizin de aklınızı kurcalıyorsa, hem lezzetli hem de hafif bir şeyler yemek istiyorsanız o zaman Bademli-Tavuklu Yaz Salatası’nı mutlaka denemelisiniz. Doyurucu olmasının yanı sıra kalori hesabı yapanlar için de ideal bir akşam yemeği…

Öncelikle zamandan kazanalım ve baharatlanmış tavuk (göğüs) etlerini ızgaraya atalım. Onlar pişerken salatamızın tarifine göz atabiliriz.

Yapımı gayet basit. Güzelce yıkadığınız marul, roka, maydanoz ve dereotunu küçük parçalar halinde koparın ve salata kasesine atın. Ardından renk katması için birkaç cherry domates ekleyin. Domateslerin minik olmasından faydalanın ve kesmeden koyun. Salatayı sulandırmayan uslu domatesler her zaman sınıfının parlak öğrencisidir.

Bu arada ızgaradaki tavuk etlerini ters çevirin. Eşit süre olmasına dikkat edin. İki tarafı da aynı ölçüde pişmeli. Eksik bir şeyler var sanki? -Evet, müzik! Hemen radyo, pc, iPad ya da telefonunuzdan güzel bir şarkı açın. Bir yandan da çalan şarkıyı mırıldanın. Yemek yapmanın keyfini çıkarın…

Izgarada pişen tavuk etlerini bir tabağa alarak soğumasını bekleyin. Bu sırada 8-10 tane bademin kabuklarını soyun ve hafifçe kısık ateşte kavurun.

Bademler kavrulurken, soğuyan tavuk etlerini çok ufak olmayacak şekilde kesin. Salatanın üstünde limon ve zeytinyağı gezdirdikten sonra ızgara tavuk eti parçalarını ilave edin. Ardından kestiğiniz peynir küplerini ekleyin.

Ve sıra geldi, salatamızın gizli lezzeti olan kavrulmuş bademe. Peynirlerin üstüne bademleri serpiştirin. Bir tutam kekik eklerseniz hem görüntüsü hem de tadı daha lezzetli olur.

Ve… Bitti bile. Karşınızda, lezzetli ve sağlıklı bir akşam yemeği… Afiyet olsun!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...