Özgecan Aslan’ın Hayatı Film Oldu

Share

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın hayatı beyazperdeye aktarıldı. Yönetmenliğini İngiliz Chris Surnames’in üstlendiği ‘Faint Sound’ filmi, Altın Portakal için aday oldu.

Özgecan Aslan'la Altın Portakal'a aday

Chris Surnames, üniversite tezi için hazırladığı her ülkede işlenen bir kadın cinayetini konu alan ”Faint Sound” filminde, Türkiye’den de Özgecan Aslan’ın hikayesini işledi.

Özgecan Aslan vahşeti tüm Türkiye’de ”tepki seline” neden olmuş ve ülkenin dört bir yanında toplanan yüzlerce kişi, “Kadın cinayetlerine son”, “Özgecan Aslan isyanımız” slogan ve pankartlarıyla yürümüştü.

Şubat 2015’te katledilen Özgecan Aslan’ın hayatını anlatan filmde genç kızı, oyuncu Maral Büyüksaraç canlandırırken ‘Faint Sound’un kadrosunda ünlü oyuncu Ahmet Uğurlu’nun da olduğu açıklandı.

Surnames’in belgesel film niteliği taşıyan yapımı Uluslararası Antalya Film Festivali’ne de aday oldu.

CNN

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...