Telefon Şarjınızın Çabuk Bitmesinin 8 Sebebi

Share

Telefon şarjınızın sürekli olarak bitmesinden mi şikayetçisiniz? İşte şarjınızın çabuk bitmesine neden olan 9 şey:

1- Ekran ışığınızın fazla parlak olması şarjınızı çabuk tüketir. Işığınızı biraz kısmak ya da fabrika ayarlarındaki seviyeye indirmek şarj tasarrufu sağlayacaktır.

2- Çok fazla bildirim almak ve her defasında telefonunuzun sizi uyarı amaçlı olarak çalması ya da titremesi. Bunun için bildirim seçeneklerinizi gözden geçirin.

3- Uygulamalarınıza dikkat edin. Bir çoğu telefonunuzu fazla yorup şarjınızı tüketiyor.

4- WiFi özelliğini kapamamak telefonunuzu sürekli olarak yoracaktır.

5- Uygulamaları otomatik güncelleme özelliği nedeniyle telefonunuz gün içerisinde durup dururken güncelleme işlemine başlar ve bu durum da şarjı fazlasıyla tüketir.

6- Yazılım güncellemesi sırasında telefon fazlasıyla yorulur.

7- Google Maps’in fazlasıyla fanı mısınız? Ya da lokasyon ile ilgili diğer uygulamaların? Telefonunuzun şarjını %90 oranında yiyen yegane özellik de bu uygulamalar.

8- Şarj ömrünü uygulayan programları yüklememiş olmak da bir diğer hata. Battery Doctor bu konuda en popüler  uygulamalardan biri.

Kaynak: Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...