30’lu yaşlarda mutlu olmanın sırları

Share

30’lar yeni 20’ler!

Artık pek öyle değil: Eskiden, otuzlu yaşlarındakiler ergenlik çağındaki ya da yirmili yaşlarındaki insanlardan çok daha mutluydu. Fakat yeni bir araştırma, bu avantajın geçtiğimiz beş yıl içinde kariyer baskıları ve maddi nedenlerle azaldığını gösteriyor.

Fakat üzülmeyin: Operation Happiness kitabının yazarı Kristi Ling, olduğunuz yaştan keyif almanın sadece hissedebileceğiniz bir şey değil, aynı zamanda öğrenebileceğiniz bir yetenek olduğunu söylüyor. İşte 30 mumlu pastayı kestikten sonra daha mutlu olmanız için birkaç öneri:

“Ho’oponopono”yu deneyin!

Oldukça komik bir kelime olduğundan, söylemek bile size iyi gelecek. Hawaii dilinde “işleri yoluna koymak” anlamı taşıyan bu kelime, aynı zamanda bir iyileşme tekniği. Stresli bir durumda olduğunuzda (mesela annenizle kavga ederken), zihninizden şunları geçirin ve tekrar edin: “Üzgünüm. Lütfen beni affet. Teşekkür ederim. Seni Seviyorum.”

Duyguları durumlardan ayırın!

Patronunuzun size davranışları konusunda bir şey yapmasanız da, ona vereceğiniz tepkiler konusunda kendinize yardımcı olabilirsiniz. Ling, işler negatifleşmeye başladığında hayatınızda olduğu için şükrettiğiniz üç güzel şeyi düşünmenizi öneriyor.

Her şeyi basitleştirin!

Ling, “Negatif insanlar, ağzına kadar dolu bir ajanda ve dağınık bir oda modunuzu düşürebilir” diyor. Sevmediğiniz eşyalarınızı bağışlayın, negatif insanları hayatınızdan çıkarın ve çok acil olmayan sorumluluklarınız için telaşa kapılmayıp küçük adımlar atın.

30’lu yaşlarınızı mutlu geçirmek ve kendinizi iyi hissetmek için bu küçük adımları es geçmeyin.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...