Harry Potter’ın Yazıldığı Sandalyeye 400 Bin Dolar

Share

Harry Potter serisinin yazıldığı sandalye açık artırmada yoğun ilgi gördü. İngiliz yazar J.K. Rowling’in “Harry Potter” fantastik bilim kurgu serisinin ilk iki kitabını yazdığı sandalye yaklaşık 400 bin dolara alıcı buldu.

ABD’nin New York şehrinde yapılan müzayedede, “Harry Potter” serisinin yazarı olarak üne kavuşan İngiliz yazar J.K. Rowling’in oturduğu sandalye yaklaşık 400 bin dolara (1 milyon 134 bin liraya) satıldı. Rowling serinin ilk iki kitabı olan “Harry Potter ve Felsefe Taşı” ve “Harry Potter ve Sırlar Odası”nı yazarken bu sandalyeye oturmuştu.

Sandalyenin üzerinde Rowling’in kendi el yazısıyla yazılmış “Harry Potter’ı bu sandalyede otururken yazdım” ifadesi yer alıyor.

Sandalye 1930’lu Yıllara Ait

1930’lu yıllara ait sandalye, Rowling daha üne kavuşmadan önce İskoçya’nın başkenti Edinburg’da yaşarken kendisine hediye edilmişti. Satıştan elde edilen gelirin Rowling’in vakfına bağışlanacağı bildirildi.

Tüm dünyada 450 milyon satılan 7 kitaptan oluşan Harry Potter serisi, Warner Bros tarafından 2001 ve 2011 yıllarında 8 film olarak beyazperdeye uyarlanmış ve yaklaşık 8 milyar dolarlık gişe başarısına ulaşmıştı.

NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...