Telepati Gerçek Oluyor

Share

Evet, bugünlere de ulaştık.. Şaka değil; beyinden beyine, bilgi aktarımı gerçek oldu!

Beth Israel Deaconess Merkezi’nden bilim adamları, biri Hindistan, biri de Fransa’da bulunan 2 deneğin beyni arasında bilgi aktarımı yapmayı başardı! Aradaki 5 bin mil mesafeye rağmen ve ikisi arasında hiçbir bağlantı bulunmayan deneklerin kafa derisine, beyinlerinde üretilen elektrik sinyalini bulmak için elektrotlar yerleştirildiği deneyde, denek bir kelimeye odaklandığında karşı taraf da onun hangi kelime olduğunu anladı.

Sadece arayüz aracılığıyla, başka hiçbir ek sensörün yardımı olmadan gerçekleşen bu gelişme, felçli hastaların iletişim sorunu konusunda umut oldu. Aynı zamanda kısa süre sonra da, bilgisayarların insan beyniyle, ve beyinler arası direkt ve akıcı bir iletişim kurulabileceğinin habercisi. Peki bu ne demek?

Yani, yakın gelecekte bireyler arasında sözsüz iletişimin başlaması mümkün olacak!

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...