Dünyanın En Sarhoş Ülkeleri

Share

2016 yılının sonuna gelirken yıla dair birçok farklı istatistik yayımlanmaya devam ediyor.

Bunlardan bir tanesi de Independent muhabirlerinden Louis Doré tarafından yayımlanan ‘Dünyanın en sarhoş ülkeleri haritası’ oldu. Harita yıl boyunca tüketilen şarap miktarlarını ve ülkelerin bu miktarlara göre yaptığı harcamaları baz alıyor.

Haritada yer alan bilgilere göre Andorra, tükettiği yıllık 4626 cl şarap ile en tepede yer alırken bu ülkeyi 4420 cl. ile Hırvatistan ve 4407 cl. şarap ile Slovenya takip ediyor. Şarap için harcanan paralar bakımından İsviçreliler ortalama 505.50 pound harcayarak bu alanda zirvede yer aldı. İsviçre’yi Karayip ülkesi Cayman Adaları ve Falkland Adaları izledi.

Öte yandan Türkiye tükettiği 18 cl şarap ile listede 144. sırada yer buldu. Türkiye’de insanlar şarap için yıllık ortalama 1.5 pound para harcadı. Bu da ortalama 0.24 adet 75 cl’lik şarap şişesi ediyor.

birgun.net

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...