Android Güncellemesi En Hızlı Markalar

Share

İlk olarak mevcut Nexus cihazları için geliştirici önizlemesi şeklinde 9 Mart 2016’da yayınlanan Android 7.0 Nougat, 22 Ağustos 2016’da resmi olarak piyasaya sürülmüştü. Bu tarihten sonra mobil cihaz kullanıcıları yeni güncellemeyi beklemeye koyulmuş, firmalar da güncelleme verme konusunda birbirleri ile küçük bir yarışa girmişlerdi. Peki bu firmalar içinde, güncellemeyi kim, hangi sürede veriyor? Hangi firma, güncelleme verme konusunda oldukça hızlıyken, diğerleri kullanıcılarını biraz daha bekletiyor?

LG: 78 Gün

LG, amiral gemisi cihazı G5’e Nougat güncellemsini 8 Kasım’da, Nougat’ın yayınlanmasından 78 gün sonra Güney Kore’de sunmaya başladı. Aradan iki haftadan az bir süre geçince de Sprint LG G5’lere Nougat geldi ve Amerika’daki cihazlar da güncellemeyi almış oldu.

LG, aynı şekilde Marshmallow’u da yayınlanmasından sadece 2 ay sonra o dönemki amiral gemisi cihazı G4’e sunmuştu.

Motorola: 88 Gün

Saf Android’e benzer arayüzü sayesinde Motorola, cihazlarında güncelleme sunma konusunda her zaman hızlı davranan firmalardan. Verizon operatörlü Moto Z ve Moto Z Force, Amerika’da LG G5’ten iki gün önce, 18 Kasım’da Nougat güncellemesini almıştı. Bu da Nougat’ın yayınlanmasından tam 88 gün sonra demek.

HTC: 95 Gün

Daha önceden güncellemeler konusunda oldukça cesur ve iddialı adımlar atan HTC, aynı tutumu maalesef Nougat’da sergiledi diyemeyiz. 25 Kasım’da HTC 10 sahiplerine güncellemeyi sunan HTC, 5 Aralık tarihinde de M9 sahiplerini yeni Android versiyonu ile tanıştırmıştı.

Sony: 99 Gün

Sony, 29 Kasım tarihinde Xperia X Performance için Nougat güncellemesini sunduğunda tam 99 gün olmuştu ve Sony, 100 gün barajının altında kalmayı başarmıştı. Ertesi gün güncelleme sırası Xperia XZ’ye gelmiş, 16 Aralık tarihinde de Xperia X ve X Compact güncelemesi sunulmuştu.

Xiaomi: 126 Gün

Son zamanlarda giderek ön plana çıkmaya başlayan güncelleme konusunda da önemli firmaların arasına girerek sektördeki ciddi ilerleyişini göstermeyi başarmıştı. Nougat’nın yayınlanmasından 126 gün sonra, 26 Aralık’ta Mi 5 kullanıcıları güncellemeye kavuştu.

OnePlus: 131 Gün

Xiaomi gibi Çinli firmalar arasında ön plana çıkanlardan biri olan OnePlus, kullanıcılarına 2016 yılı içerisinde Nougat güncellemesi sunacağı sözünü vermişti. Firma bu sözü, 31 Aralık tarihinde OnePlus 3T’ye güncelleme sunarak tuttu.

Samsung: 143 Gün

Note 7 ile alakalı olarak zor bi seneyi geride bırakan Samsung’un, güncelleme konusunda da pek başarılı olduğu söylenemez. Geçtiğimiz yıl tanıtılan amiral gemisi cihazları Galaxy S7 ve S7 Edge için Nougat güncellemsini birkaç gün önce, 12 Ocak’ta sunan Samsung, hala bazı cihazlarda hız problemleri ile uğraşmakta. Tabi Samsung’un bir dezavantajı da, diğer firmalara nazaran ciddi oranda geniş bir mobil cihaz yelpazesine sahip oluşu.

Android Authority, Webtekno

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...