Bazı İnsanlar Neden Hiç Kilo Almaz?

Share

Etrafınızdaki bazı insanların her şeyi yemelerine rağmen asla kilo almadıklarını bilirsiniz. Peki, sinirlerinizi hoplatan bu durumun sırrı ne? İlk bakışta bu sorunun cevabı “metabolizma” olarak verilebilir. Ancak son araştırmalar gösteriyor ki, bu işin sırrı metabolizmadan fazlasında saklı olabilir. Hatta yeni bir araştırmaya göre, aşırı yağlı ve tuzlu beslenme, kilo almayı önleyebilir.

1695580

Yanlış okumadınız. Durum gerçekten de böyle. Bilim insanları kobayları gruplandırarak farklı diyetler uygulamış. Bazı gruplara yüksek yağlı ve tuzlu yiyecekler sunulmuş. Sonuç olarak, normal beslenen kobaylar ile yağlı ve tuzlu beslenen kobaylar eşit derecede kilo almışlar. Bilim adamları, tuz konusunun üzerinde duruyor ve tuzun besinlerin sindirilip yağın emilimini hızlandırdığını belirtiyor. Hemen umutlanmadan önce şunu da bilmeniz gerekiyor: Tuzun bu yararlı sırrı, herkes için geçerli olmuyor.

The Small Change Diet kitabının yazarı Keri Gans’a göre, bu durum kişiden kişiye tamamen değişiklik gösteriyor. Bizler her daim sağlıksızlık ile aşırı kiloyu ilişkilendirme eğilimindeyizdir. Ancak ince bir insan olmak, sağlıklı olmak anlamına gelmiyor. Çalışmanın başlıca itirazlarından birisini de bu gerçek oluşturuyor.

Kimi insanlar fazla tuz sayesinde zayıf kalabilirken, kimileri de tuzlu beslenmeye bağlı olarak yüksek kan basıncı sorunu ile karşılaşabiliyor. Bu da kalbin, böbreklerin, damarların ve hatta beynin zarar görmesine neden oluyor. Yüksek tuzun felç, kalp krizi ya da ciddi böbrek hastalıklarına yol açtığını da belirtmek lazım.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...