Çocuklarla Birlikte Büyüyen Kıyafetler

Share

Çok küçük çocuklar çok hızlı büyüyor, alınan pek çok kıyafet giyilemeden atılıyor ya da birilerine veriliyor. İşte bu soruna çözüm sunan bir marka: Petit Pli. 4 aylıktan 36 aylığa kadar çocuğunuzla beraber büyüyen bir kıyafet.

2017’de Royal College of Art mezunu Ryan Mario Yasin tarafından kurulan Petit Pli, Yasin’in yeğenlerine uygun kıyafet bulamamasıyla başlıyor. Tam aradığı kıyafeti bulmuşken kıyafeti yeğenine ulaştırana kadar çocuğun büyümüş olması, mühendislik altyapısından gelen Yasin’i yeter dedirtiyor. Ve böylece yüksek lisans projesinin parçası olarak teknoloji ile modayı bir araya getiren ürününü yaratmaya başlıyor.

Petit Pli, dışarı çıkarken giyilecek bir alt-üst takımı. Yağmur ve rüzgara karşı koruma sağlıyor. Hafif, nefes alan bir yapısı var ve çocuğun hareketini ağır yağmurluklar gibi kısıtlamıyor. Ama bunlardan daha önemlisi, kıyafetin büyüyor olması.

Özel katlama teknolojisi sayesinde kullanılan kumaş çocuk büyüdükçe esniyor ve ona uyacak bedene geliyor.

4-36 ay arası çocuklara uyan Petit Pli, tam 7 beden kapsıyor. Bu sayede hem masrafları azaltıyor, hem de daha az tüketim sağlayarak daha sürdürülebilir bir çözüm haline geliyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...