Pink: Feminizmi Yanlış Anladılar

Share

ABD’li pop yıldızı Pink, The Sun’s Fabulous dergisine verdiği demeçte reality show yıldızı Kim Kardashian gibi ünlü kişilerce başlatılan çıplak selfie dalgasını eleştirdi.

Kişinin çıplak fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşmasının kendisine saygınlık katmayacağını savunan Pink, bu hareketin feminizmle herhangi bir şekilde de ilişkilendirilemeyeceğini de söyledi: “Kimseyi rahatsız etmek istemem, herkese saygı duyuyorum. Hiçbir zaman mükemmelmiş gibi davranmaya çalışmadım, kimi fotoğraflarda bizzat giysilerimi çıkarmış olduğumu da inkar etmiyorum.

ma banyoda çekilen çıplak selfie’ler herhangi bir şekilde özgüveninizi yükseltmiyor ve bunun dile getirilmesi gerektiğine inanıyorum çünkü şu anda bunu savunanlar çoğunluğu teşkil ediyor. (…) Büyük çoğunluk üstündeki başındaki kıyafetleri çıkarıp banyoda fotoğralar çektirme, sonra da bunları Instagram, Snapchat ya da benzeri programlar üzerinden yayma arzusunda. Bunun (kadınlar için) anlamı daha güçlü olmak değil. (Böyle yaparak) Herhangi bir konuda daha iyi olmuyorsun. Buna kimse saygı duymuyor. Belki imreniyorlar, kıskanıyorlar, belki de seni b… istiyorlar ama saygı duymuyorlar. Seksi olmakta ya da kendi bedeniniz üzerinde hak iddia etmenizde bir sorun yok ama bence herkes bu edimin amacını sorgulamalı. Feminizm mi…? Peeh! Feminizmin amacı hiç de bu değildi.”

‘ANNE OLDUKTAN SONRA DAHA DÜŞÜNCELİ BİR İNSAN OLDUM’

Öte yandan, 6 yaşında bir kızı ve 9 yaşında bir oğlu olan 38 yaşındaki şarkıcı, anne olmanın kendisini değiştirdiğini, daha düşünceli bir insan yaptığını söyledi ve “Eskiden bu denli düşünceli değildim, bu konulara bu kadar kafa yormazdım. Sanırım bu biraz yaş almakla, biraz da anne olmakla —ki bunu daha çok hissediyorum- ilgili” diye konuştu.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...