Bayern Münih yenilgisinin ardından Şenol Güneş: Futbol bu, dünyanın sonu değil

Share

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Güneş’in açıklamaları şöyle:

“Bayern Münih karşısında ilk maçta aldığımız sonuç bizim için hayal kırıklığı oldu. Tur için umudumuzun çok az olduğunu veya hiç olmadığını söyleyebiliriz. Fair play çerçevesi içerisinde iyi mücadele ettik. Bayern maçı skoru için herkesten özür diliyoruz. Bu yarışta başından itibaren takımımızı ve ülkemizi iyi temsil etitğimizi düşünüyoruz. Bu üçüncü defa kaybımız oldu. Sporting, Dinamo Kiev ve Bayern Münih. Ülkenin daha büyük başarılara layık olduğunu biliyoruz. Nereden nereye geldiğimizi çok iyi biliyoruz, nereye geleceğimizi de biliyoruz. Beklentileri yükselttiğimizi de biliyoruz. Bir günde buraya gelinmedi. Zamanla olan bir işti. Nereden Bayern Münih’e kadar geldiğimizi hepiniz daha iyi biliyorsunuz. Bu işi yaparken tabi hatalar da yaptık. Ligde veya Şampiyonlar Ligi’nde hep sahanın içinde kaldık. Bizi saha dışına çıkarmak isteyenlerin kendi insanımız olmasından üzüntü duyuyoruz.

‘DÜNYA KUPASI, TÜRKİYE’YE HAYIRLI OLSUN’

Bu bizim için zor ve büyük bir hedefti. Oralarda yukarılarda olsak bile oraya hazır olmadığımızı daha önce de söyledim. Bu bizim gerçeğimizdir. Alıp bunu farklı bir biçimde de kullanabilirsiniz. ‘Dünya Kupası’nı alacağız’ diyen arkadaşlar vardı. Bugün de hala Dünya Kupası’nı almalarını bekliyoruz. Dünya Kupası’nı o günden beri bekliyoruz. O gün söyleyenler bugün de aynı şeyi söylüyorlar. Hayırlı olsun Dünya Kupası Türkiye’ye, o yolda gitmelerini dilerim.

‘BUNA KORKU DİYENLERİ ALLAH’A HAVALE EDİYORUM’

İyi futbol oynuyoruz. Ligde yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok. Bunu Bayern maçında ilk kez söylemedim. Bunu korku olarak değerlendirdiler. Bunu korku olarak lanse edenleri Allah’a havale ediyorum. Ligde ve kupada kendimizi favori görüyoruz. Maçta futbolu kaybetsek bile futbol adına kaybedeceğimizi düşünüyoruz.

‘İNSANLARIN BİRBİRİNE SAYGI DUYDUĞU GÜNLERİ ÖZLÜYORUM’

Biz dünyanın en iyi takımı değiliz ama iyi olmaya çalışan bir takımız. Olmuş ve ölmüşü konuşmak için değil bulunduğumuz durumu konuşmak için buradayım. Ortalığı tozu dumana katıp kirli iş yapanlara alet olmayacağız. Bizi bu insanlar gibi göstermeye çalıştılar. Doğru yönetip değer verdiğimizi düşünüyorum. Sevgimizi ve çalışmalarımızı daha da büyüteceğiz. İnsanların birbirine saygı duyduğu günleri özlüyorum.

’11’E 11 OYNASAYDIK GÜZEL OLACAKTI’

Biz bu günlere kolay gelmedik, kolay da kaybetmeyiz. Bayern’in oyun anlamında bizden üstün olmasını bekliyorduk. Gol bulamayınca da risk alacaklarını biliyorduk. 11’e 11 oynasak daha güzel olacaktı tabi maç. Yenerdik desem kendimi kandırmış olurum. Şampiyonlar Ligi bu sene bize bedel ödetti ama ülkemiz için buna değer.”

‘KONYA MAÇINDA HAKEM KÖTÜ NİYETLİYDİ’

Güneş, Konyaspor maçı ile ilgili de şunları söyledi:

“Konyaspor maçında hakemin kötü niyetli bir yönetim gösterdiğini hissettim. Konya maçının sonunda, gideyim de yardımcı hocaları alayım diye hakemlerin yanına gittim. Mehmet Hoca’nın geldiğini görmemiştim. Daha sonra ‘Siz gidin hakemleri tebrik edin’ dedim. İtme gibi bir durum yok kesinlikle, Mehmet Hoca’yı da çok severim. Geçen sene olduğu gibi biz bu sene de Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı kazanacak düzeyde oynadık ama kazanamadık. Neden kazanamadığımızı söylemeye gerek yok. Derbide futbol adına doğruları yapacağız. Hakem ne yaparsa yapsın, biz futbol oynayacağız. Sadece maça hazırlanıyoruz. Taraftarın destek olacağını biliyoruz. Bu destekle, fair play içerisinde, bizim de iyi oyunumuzla birlikte bu maçın üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Talisca’nın sarı kartının iptal edileceğini sanmıyorum. Hakemle ilgili konuşmak istemiyorum. Senin oyununu bozmak istiyor. Bir maçta iki oyuncu seçilerek kart verildiğini düşünmemek için bir sebep var mı?”

Sputnik

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...