Foxconn, aksesuar üreticisi Belkin’i satın alıyor

Share

Apple markalı birçok ürünün seri üretimini gerçekleştiren Foxconn firması, 866 milyon dolar karşılığında Belkin’i satın almak için kollarını sıvadı.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan ve dünya üzerinde birçok önemli mobil aksesuar üreticisini bünyesinde barındıran Foxconn firması, ünlü aksesuar üreticisi Belkin’i satın almak için kolları sıvadı. İki firma arasında bu satın alım konusuyla ilgili gerekli sözleşme imzalanırken, küresel pazarda aksesuar üretiminin en önemli isimleri arasında yer almayı planlıyor.

Çeşitli kablolar, şarj cihazları ve kılıflar üreten Belkin firması, son dönemlerde kablosuz şarj teknolojilerine daha çok önem veriyor. Şirket bunun yanı sıra bünyesinde WeMo ve Phyn olmak üzere iki farklı ufak şirketi daha barındırırken, bu şirketler ise modem ile router gibi network çözümleri üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Foxconn Interconnect Technology Limited firması tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında Belkin International’ı yaklaşık 866 milyon dolar karşılığında satın aldıklarını ve kesin anlaşmanın imzalandığını duyurdu. Yapılan basın açıklamasında şirketin ve markaların faaliyetlerini herhangi bir değişiklik olmadan devam edeceği ve satın alma işlemi için sadece rekabet kurumundan haber beklendiğine değinildi.

ABD hükümeti Çin merkezli şirketlerin satın alma işlemini çok sıcak bakmazken, durum bu olunca Rekabet Kurumu’nun satın alım işlemini onaylamama gibi ihtimali olduğunu belirtelim.

Maxicep

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...