Birlikte olduğumuz kişiyi neye göre seçiyoruz?

Share

İhtiyaçlar bu seçimin en temel kriteridir. Vücudumuzun proteine ihtiyacı olduğunda apar topar protein ihtiyacını karşılamaya yönelik girişimlerde bulunuruz. İlişkilerimiz de bedensel ihtiyaçlarımızla paralellik gösterir.

Yaşamınızda ne eksik, duygusal boşluğunuz ne olursa giderilir; sevme sevilme ihtiyacınız mı ağır basıyor, cinsel doyumsuzluk mu yaşıyorsunuz, kendinizi güçsüz ve yalnız mı hissediyorsunuz, ekonomik olarak artık yaşamı yalnız göğüsleyemediğiniz hissiyatı mı ağır basıyor ya da dostane bir ilişkiye mi ihtiyacınız var, bir arkadaş mı aradığınız hayatınızın bu döneminde, anne ya da baba olma ihtiyacınız fena halde baskın mı ve artık bir çocuğunuz mu olsun istiyorsunuz?

İşte tam da evliliğe karar vermenizi sağlayan etken veya etkenler hangisiyse bu boşluğu doldurmaya yönelik işliyor bu mekanizmanız. Sonra zamanla o an eksikliğini hissettiğimiz şey doluyor, başka bir parçamız doyurulma ihtiyacıyla acı çekmeye başlıyor.

Özellikle eş seçimleri, o anki ihtiyaca binaen içdürtülerle yapılıyor ve haliyle bir zaman sonra ihtiyaçların değişmesiyle beraber evliliklerde sıkıntılar çıkmaya başlıyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...