Ne Okuyalım: Serinletici Kitap Rafı

Share

Kış aylarında en sevdiğimiz dostumuz kitaplar. Sıcak bir battaniyenin içine kıvrılıp pek çok hikaye okuduk soğuk havaların hüküm sürdüğü aylar boyunca. Peki soruyoruz size: Havalar ısındı diye kendimizi bol güneşli gezmelere, maceralara adayıp kitapları rafa kaldırmak zorunda mıyız? ASLA!

Gelin Serinletici Kitap Rafı’nda baharın gelişini çiçeklerle ve kitaplarla kutlayalım. Kitap okuma zamanımızı ne günlük koşturmacalara ne de mevsimsel zorunluluklara bırakmayalım. Severek ve isteyerek okuyalım.

Derdiniz açık hava ise, buyurun… Bir ağacın gövdesine dayanın ve gün boyunca sevdiğiniz kitabın tadını çıkarın. Henüz ne okuyacağınıza karar veremediyseniz de sizlere ilham verecek iki güzel kitap önerelim:

R. S. Grey  / Baharın Peşinde

Ben Lilah Calloway. Blackwater, Teksas’ı sonsuza dek arkamda bıraktığıma inanacak kadar safmışım ve ne yazık ki babam da kolumdan tutup beni geri getirecek kadar kararlıymış. Bu da yetmezmiş gibi, patlamaya hazır bombayı kucağıma koymaktan da çekinmemiş: Chase Matthews bize taşınıyor. Eski en yakın arkadaşım ve okulun altın çocuğu Chase her sabah gözümü açtığımda görmek istediğim son insan. Onun varlığı kasabayla beraber toprağa gömmeye çalıştığım her şeyi suratıma çarpıyor.

Ben Chase Matthews. Lilah Calloway benim için gece birlikte evden kaçmak, altın sarısı saçları rüzgârı okşarken sahillerde kafayı bulmak demektir. Buraları terk edene dek en yakın arkadaşımdı ve bir daha geri dönmeyeceğine herkes kadar emindim. Ancak aniden lisenin son yılını okumak için küçük kasabamıza teşrif etti. O kısacık kesilip siyaha boyanmış saçlar ile şeytani bakışlar herkesin gözünü korkutabilir ama beni değil. Ben o kılığın altındaki kaybolmuş kızı bulabilirim.

Kristin Hannah / Yıldız Masalı

Gökyüzünde her an bir yıldız doğar, bir yıldız ölür. Bu sonsuz masala kulak verenler için umut ve aşk asla uzaklarda değildir…

Evliliğine yıllarca büyük emek veren Annie beklemediği bir anda kocasının başka bir kadına âşık olduğunu ve boşanmak istediğini öğrenir. Bu büyük sarsıntıyla baş etmekte güçlük çektiği için de çareyi büyüdüğü kasabaya, babasının yanına dönmekte bulur. Fakat kasvetli bulutların hâkim olduğu bu sahil kasabasında Annie’yi bambaşka çelişkiler ve romantik ikilemler beklemektedir.

Bir gece çocukluk aşkı Nick ve onun duygusal bir travma atlatmış küçük kızıyla karşılaşır ve inanmakta güçlük çekse de mutluluğu yakalamak için bir şansı daha olduğunu düşünmeye başlar. Gün geçtikçe eski hayatı ile yeni hayatı arasında tercih yapacağı bir dönüm noktasına yaklaşan Annie, içinde uzun zamandır sesini duymadığı bambaşka bir kadının doğuşuna da şahit olur.

Keyifli okumalar!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...