HSBC Türkiye’den Çekiliyor

Share

İngiliz Financial Times, HSBC’nin Türkiye ve Brezilya’daki şubelerini kapatarak bu ülkelerden çekileceğini manşetine taşıdı.

Küresel bankacılık devinin ekonomik olarak kötü performans gösteren ülkelerdeki faatliyetlerini sonlandıracağını belirten Financial Times, yıllardır “dünyanın yerel bankası” olarak kabul edilen HSBC’nin, küresel ölçekli faaliyetlerini gelişmekte olan ülkelerin pazarlarından geri çekerek, misyonunu daha yalın daha küçük anlayışıyla değiştirmeyi planladığını bildirdi.

Financial Times, HSBC’nin Türkiye’de 300 şubesinin bulunduğunu, geçen yıl toplam 791 milyon dolar gelir ve 155 milyon dolar zarara uğradığı belirtti.

HSBC Brezilya’da ise 850 şubeye sahipken banka bu ülkede 4,8 milyar dolar gelire karşılık 270 milyon dolar zarara sahip.

HSBC’nin Türkiye’den çıkmayı planladığı iddiası ilk kez 2015 Mart ayında ortaya çıkmış, bankanın İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan genel merkezi ve Türkiye yetkilileri, iddiaları spekülasyon olarak değerlendirerek herhangi bir yorum yapmaktan kaçınmıştı.

Kaynaklar: Financial Times, Cihan

You may also like...