Kalbin Düşmanı: Kaybetme Korkusu

Share

Vücutta, kalbin düşmanı strese neden olan en önemli faktör kaybetme korkusu. Bu korku herkeste farklı şekilde kendini gösteriyor. Kimi ailesini, kimi eşini, kimi işini ve mesleğini, kimi kariyerini kimi de çocuklarını kaybetme korkusu ile yaşamını sürdürüyor.Fotolia_30278409_Subscription_XXL

Kişiler için adeta bir kuruntu halini alan kaybetme korkusu, bazen bir takıntıya dönüşerek yaşamı çekilmez hale getirebiliyor. Kalp sağlığını korumak için stresin kontrol altına alınması gerekiyor. Kalbi üzmeden ona layık olduğu sevgi ortamını sunmak onu iyileştirecektir. Kalp çarpıntısız ve huzurlu olursa, vücut bütünlüğü olumlu etkilenir.

heart 2

Kişinin yaşamı boyunca pozitif bir bakış açısına sahip olması, güzel görüş ve güzel düşünüş, kaybetme korkusu yaşamadan yaşamdan zevk almak ve peşin üzüntüler yaşamamak, ruh ve beden sağlığını olumlu etkiyecek, stresin de kontrol altına alınmasına yardımcı olacaktır.

33

Kuruntunun azalması yani bu korkunun ortadan kaldırılması stresin de hafiflemesine yardımcı olur. Bu kaygılarla, gergin ve stresli yaşantıyla mücadele noktasında ise profesyonel bir yardım yani psikiyatrist mutlaka devreye girmelidir.

Prof. Dr. Namık Kemal Eryol

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...