Yüzyılın Sorusu: Bulaşık Makinesini Kim Boşaltacak?

Share

‘Bir tek dileğim var mutlu ol yeter’ lafı eskilerde kaldı. Çok çok eskilerde… Çağımıza uyarlanmış hali ise ‘Bir tek dileğim var, bulaşık makinesini boşalt yeter’. Bu 21. yüzyıl kadınının en büyük problemlerinden biri.

İş hayatında kadın ve erkek eşit. Çalışma saatleri de eşit. Ama günün sonunda eve gelince bulaşık makinesini boşaltan yine kadın! Bu gidişe bir dur demek lazım.

Erkekleri birer CSI (Olay Yeri İnceleme) ajanı gibi eğitmek gerekiyor. Parmak izi olmaksızın toz almanın incelikleri, aynayı leke kalmadan silmenin sırları, bulaşık makinesini tek bir bölme bile boş kalmayacak şekilde doldurmanın titizliği ve daha neler neler…

Beyler, aslında elinizden her iş geliyor. Çaktırmamaya çalışsanız da kadınlara bahşedildiği kadar sizin de bu tanrı vergisi yeteneklere sahip olduğunuzun farkındayız.

Farkında olduğumuz bir başka nokta da şu: Eğer ki bir erkek akşam eve gelip de “Yemekte ne var” sorusu yerine “Yemek hazır” derse onunla bir ömür geçer.

Ama gelin görün ki “Bulaşıkları da ben mi yıkayacağım?”, “Erkek adam temizlik yapar mıymış?” gibi sorularla karşınıza geçiyorsa tehlike çanlarını duyabilirsiniz.

Evet sevgili hanımefendiler, çanlar sizin için çalıyor. Ve evet, muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcut!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...