‘En Kötü Oyuncu’ Kamera Karşısında

Share

Amerikan sinemasının “en kötülerine” verilen Altın Ahududu Ödülleri’ne damgasını vuran Grinin Elli Tonu’nun 2’nci filminin çekimleri başladı. Aynı organizasyonda, bu filmdeki rolüyle en kötü kadın oyuncu ödülünü kazanan 26 yaşındaki Dakota Johnson, Kanada’nın Vancouver kentindeki çekimler için kamera karşısına geçti.

Filmin başrol oyuncuları 26 yaşındaki Dakota Johnson ve 32 yaşındaki Jamie Dornan ilk film için 250 biner dolar ve ayrıca gişe hasılatından da pay almışlardı. Filmin dünya çapında 500 milyon dolardan fazla hasılat yapmasının ardından ikilinin devam filminde alacakları ücretleri de rekor seviyede arttı.

Serinin devamı için ikilinin milyon dolarlık anlaşmalara imza atacağı da dedikodular arasında. Genç oyuncular normal ücretleri olan 250 bin doların yanında hasılattan %1 pay almış olsa bile, bu rakam 5.2 milyon dolar yapıyor. Henüz kariyerinin başındaki isimler için bu rakam Hollywood için bile astronomik.

Her yıl Oscar Ödül Töreni’nden 1 gün önce açıklanan Altın Ahududu Ödülleri’ne “Grinin Elli Tonu” damga vurmuş, film en kötü erkek oyuncu, en kötü kadın oyuncu, en kötü ikili ve en kötü senaryo ödüllerini kazanan “Grinin Elli Tonu”, en kötü film ödülünü de “Fantastik Dörtlü” ile paylaştı.

NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...