Öpüşürken Neden Gözlerimizi Kapatıyoruz?

Share

İngiliz bilim adamları, insan psikolojisinin sırlarından birine daha açıklık getirdi. Öpüşürken neden gözlerimizi kapatıyoruz? İşte cevabı…

Londra Üniversitesi’nde yapılan çalışmalara göre öpüşürken beynimiz, gözlerimizi açık tutmakta zorlanıyor. Araştırma gördüklerimizin hissettiklerimize daha baskın geldiğini açıklıyor.

İdrak gücü, gördüklerimizi analiz etmemizi sağlıyor. Görsel analiz yapmaya alışık olan idrak gücü, öpüşme sırasında gözlerimizi açma eylemini gerçekleştirirken zorlanıyor.

Görsel bir komutu gerçekleştiren beyin, diğer görevleri yerine getirmekte zorlanıyor. Deneysel Psikoloji Dergisi’nden Polly Dalton ve Sandra Murphy’e göre, algısal yükün seviyesine bağlı olarak dokunma hissin de etkileniyor

Bir konu üzerinde odaklanırken, dans ederken gözlerimizi kapatmamızın sebebi de bu.

Yaptığımız işe odaklanırken, görsel dünyayı kapatmaya çalışıyoruz.

CNN

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...