Saha Dışı Spor #2

Share

Spor dünyasında geride kalan haftanın öne çıkan, ilginç gelişmelerini editör arkadaşımız Anıl Yazar sizin için değerlendirdi.

SEYİRCİSİZ MAÇA 26 BİN BİLET SATILDI

Türkiye’de tribün kültürünün oluşmasında büyük rol oynayan Eskişehirspor taraftarları, yine sıra dışı bir olaya imza atarak tarihe geçti. Yeni statlarına geçme hazırlığı yapan Eskişehirspor camiası, 51 yıllık mabetleri olan Atatürk Stadı’ndaki son karşılaşma için hatıra biletleri satışa çıkardı. 20 TL’den satışa çıkan biletlerin, 26 ve 1965 gibi kulüp ve şehirle alakalı olan numaralı biletleri için ise bin ila 5 bin lira arasında fiyatlar belirlendi.

Geçtiğimiz hafta başında satışa çıkan biletler 7 gün içerisinde tükendi ve 26 bin biletin tamamı satıldı.
Eskişehirspor, 1.Lig’in 7.haftasında, 51 yıllık mabedi Atatürk Stadı’nda oynadığı son veda maçında Giresunspor’u 1-0 mağlup etti.

ÇİZMEDE ARJANTİN USULÜ AŞK SKANDALI YENİDEN ALEV ALDI

İtalya Serie A ekiplerinden Inter’in 23 yaşındaki Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi’nin başı, yazdığı kitap nedeniyle dertte. İnterli Icardi, iki sene önce en yakın arkadaşı Sampdorialı Maxi Lopez ile evliyken aşk yaşamaya başladığı Wanda Nara ile birlikte olmuş ve en yakın arkadaşını deyim yerindeyse sırtından bıçaklamıştı. Bu olayın ardından Maxi Lopez, Icardi ile olan tüm bağını koparmış hatta bir maçtan önce seremonide Icardi’nin elini de sıkmamıştı. Maxi Lopez ile Mauro Icardi’nin arası çok iyiyken yaşanan bu olay hem İtalya’da hem de Arjantin’de büyük sükse yaratmıştı.

Icardi’nin geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan kitabında bu konuya değinmesinin ardından olay yeniden alevlendi. Kitabında bu konuya yer veren Icardi, Wanda ile olan aşkının nasıl başladığını anlattı ancak bu büyük tepki topladı.
Konuyla alakalı flaş bir iddia ortaya atıldı. Radio 10’un haberine göre Sicilya mafyası, Maxi Lopez’e şok bir teklifte bulundu. İddiaya göre mafya, Lopez’e Mauro Icardi’nin bacaklarını kırmayı teklif etti. Sicilya mafyası Maxi Lopez’e, ”Mauro Icardi’nin bacaklarını kıralım ve futbol hayatını bitirelim ister misin?” sözlerini kullandığı, Maxi Lopez’in ise bunu reddettiği iddia edildi.

Taraftarla da başı dertte

Inter’in taraftar grubu Curva Nord, otobiyografisindeki ifadeleri nedeniyle Arjantinli oyuncu için bir bildiri yayınladı ve kaptanlığı bırakıp gitmesi yönünde çağrı yaptı. Curva Nord’un bildirisinde, “Bu kitap saçma, yalan ve korkunç. Icardi genç bir salak. Böyle bir insan kaptan olmayı hak etmiyor” ifadeleri yer aldı.
Öte yandan Curva Nord, Cagliari maçında Icardi için, “Sen adam değilsin. Sen kaptan değilsin. Sen bir b.k değilsin” yazılı bir pankart açtı.
Inter’in evinde Cagliari’ye 2-1 yenildiği maçta bir penaltıdan yararlanamayan Arjantinli oyuncunun kaptanlığı için, Inter teknik direktörü Frank De Boer ve kulüp yönetimi bir toplantı gerçekleştirecek.

RAKİPLERİNİN TAKTİĞİNİ ÇALDI

İngiltere Championship liginde, Sheffield Wednesday- Huddersfield maçında, Sheffield oyuncusu, Ross Wallace, rakip takımın hocasının sahaya yolladığı taktik kağıdını çaldı. Ortaya böyle ilginç bir görüntü çıkarken mücadele Sheffield’in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

ALTI DAKİKADA 20 BİN EURO

Galatasaray’ın Gençlerbirliği’ni deplasmanda 1-0 mağlup ettiği maçın son bölümlerinde oyuna giren Hamit Altıntop, yaklaşık 6 dakika sahada kalmasına rağmen 20 bin Euro kazandı. Son dönemde yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formaya hasret kalan Hamit Altıntop, dün akşamki Gençlerbirliği maçının son 6 dakikasında oyuna girdi ve 12 bin 500 Euro’luk maç başı ücretin sahibi oldu. Ayrıca sarı-kırmızılı takım kazandığı için 7 bin 500 Euro daha bonus kaptı. Milli futbolcu böyleye yalnızca 6 dakikada toplamda 20 bin Euro (Yaklaşık 60 bin Türk lirası) para kazanmış oldu.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...