Essential Phone, Sadece 5.000 Adet Sattı

Share

Android kurucusu Andy Rubin tarafından kurulan Essential adlı şirketin ilk akıllı telefonu Essential Phone (PH-1) bir aylık zaman diliminde sadece 5 bin adet sattı. Şirketin tüketici odaklı ilk ürünü böylece beklentileri adeta yerle bir etti.

Essential Phone satılmıyor

Ön siparişleri 17 Ağustos tarihinde açılan Essential PH-1 akıllı telefonun birkaç binlik satış rakamı yakalaması, 1.2 milyar dolarlık şirketin geleceğini sorgulatmaya başlamış durumda. Veriler ise ABD piyasasındaki akıllı telefon ve diğer cihazların sevkiyatlarını takip eden BayStreet Research tarafından ortaya konmuş.

Essential’ın pazarlama ve perakende stratejisinin bu zayıf başlangıçta oldukça etkili olduğu, cihazın ise hiçbir suçu olmadığı ifade ediliyor. Ürünün ilk başta sadece Sprint adlı mobil operatör mağazalarında satışa sunulması da yine etkenler arasında gösterilmekte. Ayrıca, henüz kendisini kanıtlayamamış bir cihazın 700 dolarlık fiyatla satılmasının da hata olduğu görüşü hakim.

Amazon, Best Buy ve Essential’ın kendi websitesi gibi perakende kanallarında ise işlerin daha iyi gittiği ancak OnePlus gibi daha başarılı Android cihazların çok daha fazla satıldığı da notlar arasında. Cihazın beyaz versiyonun stokta olmaması ve stokların sıkıntılı olması da ürünün satışını zorlaştırıyor.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...