2018 iPhone modellerinde kablosuz şarjda değişiklik olabilir

Share

Apple’ın önümüzdeki ay tanıtımını gerçekleştireceği 2018 iPhone modellerinde hızlı şarj konusunda artık beklentileri karşılayacağı uzun süredir konuşuluyor. Ancak, şirketin kablosuz şarj konusunda da bir sürpriz yapacağı ortaya çıktı.

Yeni iPhone modellerinden en az birisinin daha iyi bir kablosuz şarj deneyimi için ince FPC yerine bakır bobin ile güçlendirileceği belirtiliyor. Bakır bobin kullanmanın en büyük dezavantajı, FPC’ye kıyasla daha fazla yer kaplıyor olması.

2018 iPhone kablosuz şarj konusunda daha güçlü olacak

Ancak, daha az ısı üretileceği için şarj verimliliği artacak. Böylece kablosuz şarj daha hızlı hale getirilirken, kablolu şarjın en hızlı çözüm olduğunu hatırlatmak isteriz. Yeni iPhone modellerinin hızlı şarj adaptörü ile gelmesi bekleniyor.

Samsung, LG ve Apple gibi üreticiler amiral gemisi modellerini kablosuz şarj ile güçlendiriyor. Kablosuz şarjın avantajı ise telefonu masanıza veya sehpanın üzerine koyduğunuzda kabloya gerek kalmadan şarj edebilmeniz oluyor.

Böylece Apple uzun zamandır beklenen AirPower‘ı tanıtmadan önce iPhone modellerini kablosuz şarj konusunda güçlendirecek. Zira, AirPower’ın önümüzdeki ay yeni iPhone modelleri ile birlikte tanıtılması bekleniyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...