Kate Middleton ve Meghan Markle’ın 5 güzellik kuralı

Share

Kate Middlleton’ın dışına çıkmadığı güzellik kuralları neler? Ya da Meghan Markle Prens Harry ile evlenerek hangi güzellik detaylarına veda etmek zorunda kalacak? İngiliz kraliyetinin güzellik protokolünü, olmazsa olmazlarını ve ‘asla’larını araştırdık.

1- Tırnaklarda Nude Renkler
Kraliyet ailesi üyelerinin tırnaklarında asla parlak ve göz alıcı tonlar kullanılmıyor. Manikürde nude veya çok uçuk pembe renkler tercih edilirken Kate ve Meghan oje kullanmayadabilir: Ancak bir şartla! Tırnakların kısa kesilmiş ve dikkat çekmeyen, düzgün bir formla şekillendirilmiş olması gerekiyor. Meraklısına küçük bir not: Oje rengi olarak kraliçenin favorisi Essie markasına ait ‘Ballet Slipper’ rengi iken Kate’in favorisi ise yine aynı markanın çok uçuk bir pembe olan ‘Allure’ tonu.

prince harry engaged ring ile ilgili görsel sonucu

2- Dudaklar Daima Naturel
Her ne kadar kraliçe 1989 yılında peleriniyle uyumlu kırmızı bir ruj ısmarlamış olsa da biz Kate ve Meghan’ı uzun bir süre canlı tonlarda dudaklarla göremeyeceğiz. Makyajda minimalizmi şart koşan saray protokolü sebebiyle kraliyet ailesi üyelerinin, manikürde olduğu gibi natürel tonlara sadık kalması gerekiyor, hatta kötü bir görünüme sebebiyet verebilir diye parlatıcı bile kullanmaları yasak. Meghan Markle’ın bu kuralı bir kez bozarak kraliçenin yılbaşı öncesi yemeğine ışıldayan dudaklarla gittiğini de belirtelim.

meghan markle lipstick ile ilgili görsel sonucu

3- Pürüzsüz Saçlar Olmazsa Olmaz
Hacimli ve parlak fönüyle tanınan Kate Middleton, bizlere sarayın güzellik kodlarıyla alakalı ipuçlarını veriyor. En umursamaz, salaş ve spor saç modeli olan atkuyrukları bile, saray kurallarına göre her zaman pürüzsüz ve bakımlı olmak zorunda. Ancak istisnalar olmuyor değil. Geçtiğimiz aylarda Prens Harry’nin nişanlısı olarak halkla ilk resmi buluşmasını gerçekleştiren Meghan Markle, sergilediği dağınık topuzuyla kraliyet tarihinde bir ilke imza attı.

kate middleton hair ile ilgili görsel sonucu

4- Sadelik Ön Planda
Kate Middleton’ı hiç kontürle ya da ağır bir smokey göz makyajıyla gördünüz mü? Kraliyet güzelliğinde manikür ve dudaklarda olduğu gibi genel makyaj görünümünde de doğallık ön planda tutuluyor. Aile üyeleri genellikle kontür tercih etmezken, uyguladıklarında ise oldukça sade ve belli belirsiz bir yüz şekillendirmeyi tercih ediyorlar. Gece etkinliklerinde ise yapılan doğal dumanlı göz makyajı veya sade bir eyeliner dışında makyajda abartıdan kaçınmak şart.

meghan markle make up ile ilgili görsel sonucu

5- Her Zaman Taze
Sade olmak saray dilinde sıkıcı olmak anlamına gelmiyor. Her zaman bakımlı bir portre çizmesi gereken Meghan ve Kate’in arada değişiklik yapması saray tarafından destekleniyor. Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın volümlü bukleleriyle ünlü gür saçlarını lob kesimle yenilemesi de bu maddeyi destekliyor. Her ne kadar sınırları zorlayan değişimler olmasa da taze bir görünümle halkın karşısına çıkmak güzellik protokolünün en önemli maddelerinden.

kate middleton ile ilgili görsel sonucu

6- Bonus: Aralıksız Güzellik
Resmi etkinliklerde takmak zorunda oldukları şapkalar ve güzelliklerine eşlik eden sarayın ihtişamlı mücevher koleksiyonundan seçmeler haricinde sade, doğal ve bakımlı bir görünüm kraliyet güzelliğinin anahtar noktasını oluşturuyor. Çizilen bu portreyi bozmak ve bakımlı bir görünüme mola vermek ise yapılmayacakların başında geliyor. Kraliçenin olmadığı yerde onu temsil ettiği belirtilen kraliyet ailesine mensup kadınlar, asla fönsüz bir saç, sıfır makyaj veya bozulmuş bir manikürle ‘ev’lerinden dışarı adım atmamalılar. Bu yüksek standartları karşılayabilmek için Kate Middleton’ın güzellik salonunu haftada 3 kez ziyaret ettiği bile konuşuluyor.

meghan markle lipstick ile ilgili görsel sonucu

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...