Sesli okuduklarımızı nasıl daha kolay hatırlarız?

Share

Uygulanan araştırmalar insanların sesli okudukları yazıları daha basit hatırladıklarını gösterdi. Peki bunun sebebi nedir?

Aslında bunun herkes için geçerli olup olmadığı bilinmiyor. Gene de uygulanan araştırmalara göre insanların içinden okumak yerine sesli okuduklarının hafızalarında daha iyi yer ettiği belirtiliyor. Bu durumun iki değişik sebebi bulunuyor.

Bu Sebeplerden ilki kendi sesimizle aktarılan bilgiyi duyuyoruz. Sözlü aktarımla gelen verilerin genelde hafızada daha iyi korunduğu anlatım ediliyor. İkinci neden ise konuştuğumuzda söylediğimiz şeyleri daha iyi hatırlayabiliyor oluşumuz. Sesli okuma sırasında bu ikisini birlikte yapıyoruz.

Araştırmalar, Kendi sesimizden duyduğumuz şeylere çoğunlukla daha çok dikkat ettiğimizi ve bunları daha iyi hatırladığımızı gösterdi.

Hürriyet

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...