Müzik dünyasının en başarılı 10 kadın düeti

Share

Nicki Minaj ve Beyoncé’nin Feeling Myself düetinden 8 ay sonra, 20 Ekim’de Brooklyn’de gerçekleşen konserde muhteşem bir canlı performansa imza atmaları, şov dünyasındaki kadın dayanışmasının öneminin altını büyük harflerle çizdi. Bu buluşmadan ilham alarak, müzik dünyasının en unutulmaz 10 kadın dayanışmasını listeledik.

1- Mariah Carey & Whitney Houston
1988 yılında vizyona giren Prince of Egypt filminin şarkısı When You Believe, Mariah Carey ve Whitney Houston’ı öyle bir buluşturmuştur ki, film bu şarkı sayesinde Oscar kazanmıştır.

2- Beyoncé & Shakira
2006’da ortak bir çalışmaya imza atan Beyoncé ve Shakira’nın, güçlerini birleştirerek nasıl meydan okuduğunu gösteren Beautiful Liar şarkısı, bırak gitsin felsefesiyle de dayanışma marşı olabilecek nitelikte.

Beyoncé, Shakira - Beautiful Liar (Remastered 4K) - YouTube

3- Madonna & Britney Spears
2003 yılında, Madonna ve Britney Spears’i bir klipte buluşturan o şarkı Me Against The Music. Bu klipte Madonna’nın bastonuyla meydan okuduğu görüntülerden ders alınması gerekir.

britney spears madonna photos ile ilgili görsel sonucu

4- Rihanna & Shakira
Shakira ve Rihanna bir araya gelince

, dişiliğin kitabının yazılmaması mümkün mü? Can’t Remember to Forget You şarkısının klibinde buluşan ikili, buram buram tehlike kokuyor.

rihanna shakira ile ilgili görsel sonucu

5- Lady Gaga & Beyonce
Lady Gaga ve Beyonce buluşur da, itiraflar havada uçuşmaz mı? Cüretkar ve gözü kara sözleriyle dikkat çeken Telephone şarkısı, 2010’u uzun bir süre etkisi altına almıştı.

lady gaga beyonce ile ilgili görsel sonucu

6- Rita Ora & Charli XCX
Doing It şarkısında bir araya gelen Charli XCX ve Rita Ora, 2015’in dayanışma açılışını yapanlardan.

Rita Ora & Charli XCX ile ilgili görsel sonucu

7- Brandy & Monica
90’ların efsane şarkısı The Boy Is Mine’da bir araya geen Brandy & Monica’nın, şarkıdan sonra her ne kadar aralarına kara kedi girip ayrılsalar da, bu klibi unutmak imkansız.

Ä°lgili resim

8- Celine Dion & Barbara Streisand
Celine Dion ve Barbara Streisand, Tell Him şarkısındaki düetleriyle sadece devlerin buluşmasına değil, kadınların aşklarını içlerinde tutmak yerine özgürce haykırmalarına da vesile oldular.

Celine Dion & Barbra Streisand ile ilgili görsel sonucu

9- Miranda Lambert & Carrie Underwood
Country müziğin yıldızları Miranda Lambert ve Carrie Underwood’un Somethin’ Bad adlı şarkı için düet yapmalarının, aynı klipte yer almalarının da hatırı sayılır.

Miranda Lambert & Carrie Underwood ile ilgili görsel sonucu

10- Miley Cyrus & Ariana Grande
Miley Cyrus ve Ariana Grande 1986’nın hit parçası Don’t Dream It’s Over’ı birlikte yorumlayarak, hem nostalji rüzgarı estirdiler, hem de yeni kuşağın dayanışma kültürünü sürdürdüğünü gösterdiler.

Miley Cyrus & Ariana Grande ile ilgili görsel sonucu

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...