İspanyol jeti Estonya’da yanlışlıkla füze ateşledi

Share

İspanyol Hava Kuvvetleri’ne değin Eurofighter tipi Cenk uçağı, Estonya’da vazife uçuşu esnasında yanlışlıkla AIM120 AMRAAM tipi hava-hava füzesi ateşledi.

Hadise Estonya’daki bir devriye uçuşu esnasında meydana geldi. İspanyol pilot, Pangodi şehri yakınlarındaki uçuşu esnasında Beden altında yüklü olan orta menzilli hava-hava füzesi olan AIM120’yi ateşledi. Füzenin abes bir alana düştüğü tahmin edilirken Estonya Emniyet güçleri, AMRAAM’ı bulmak üzere bölgede arama çalışması başlattı.

Hadise sonrasında İspanyol Hava Kuvvetleri soruşturma açtı. Uçuşta füzenin ateşlendiği uçağın yanı Dizi bütün Eurofighter filosu kontrolden geçirilecek.

Amerikan Raytheon tarafından tasarlanan AIM120, 100 kilometre menzile sahip. Füzenin uzunluğu 3,7 metre, çapı ise 18 cm. AIM120’ler, Eurofighter’ın yanı Dizi F-16, F-35, F/A-18’lerin orta menzilde anne silahı.

Kokpit.aero

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...