TL’deki değer kaybı turizme yaradı

Share

Türk Lirası’nın İngiliz sterlini karşısında bütün zamanların en düşük düzeyine gerilemesi, İngiltere’den Türkiye’ye turizm talebini artırdı.

Geçtiğimiz 12 ay içinde TL, İngiliz Sterlini karşısında yüzde 35’ten Çok kıymet kaybetti. Bugün itibarıyla, Sterlin/TL kuru 6,80’ün üzerinde ameliye görüyor.

Rezervasyonlar bu Sene yüzde 63 arttı

Ülkenin en büyük turizm acentelerinden Thomas Cook, 2018’de Türkiye’ye rezervasyonların bir Sene öncesine göre yüzde 63 arttığını açıkladı. Şirket yetkilileri Antalya’nın en çok paket tur sattıkları İspanyol adası Palma de Mallorca’yı geçtiğini söyledi.

Thomas Cook, İngiltere’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle, tatilcilerin rezervasyonu nihayet dakikaya bıraktıklarını ve bu nedenle fiyatların düşük kaldığını belirtiyor.

Anth Mooney adlı bir şirket yetkilisi, “Türkiye’de tatil için henüz iyi bir vakit olamaz” diye konuştu.

BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...