FIA’nın 2020 lastik ihalesine Hankook ve Pirelli başvurdu!

Share

FIA, Formula 1’in 18 inç jantlara geçişini içeren yeni bir lastik tedariği ihalesini Temmuz ayında başladı ve çeşitli üreticilerin ilgi göstermesi bekleniyor.

Michelin bu şirketlerden birisiydi ancak yaptıkları analizlerin ardından mevcut şartların kendileri için uygun olmadığını duydu ve teklif vermekten vazgeçti.

Pirelli 2011’den bu yana Formula 1’in tek lastik tedarikçisiydi ve ihalede teklif veren ilk şirket oldu.

Çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre FIA’nın 2020 ve sonrası için açtığı bu lastik ihalesine Pirelli’nin yanı sıra katılan ikinci şirket Hankook oldu.

Formula 1 sözcüsü konuyla ilgili şöyle konuştu: “İki lastik tedarikçisiyle ticari görüşmelerde olduğumuzu doğrulayabilirim.”

Güney Koreli üretici Hankook daha önce Formula 1’de hiç yer almadı ancak DTM ve FIA Formula 3’e lastik tedarik ediyor.

Seçilen üretici, 2020 yılında 13 inçlik lastikler üretecek ve 2021 yılından itibaren ise 18 inçlik lastikler üretmeye başlayacak.

Yeni kurallara göre lastik ısıtıcı battaniyeler de artık kullanılmayacak.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...