Filmekimi programı belli oldu

Share

Bu yıl 5-14 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek, daha sonra ise belli başlı şehirleri dolaşacak olan Filmekimi’nin programı belli oldu.

Türkiye’nin önde gelen film festivallerinden 17. Filmekimi, 5-14 Ekim tarihlerinde İstanbul’da 10 gün sürecek bir maratonla başlayacak.

Festival, 12-16 Ekim’de Ankara’da, 19-23 Ekim’de ise İzmir’de sinemaseverlerle buluşacak.

Başrolde Lady Gaga ve Bradley Cooper’ın yer aldığı A Star Is Born‘un açılış filmi olacağı Filmekimi’nde, 48 seansta izleyici ile buluşacak 47 film yer alıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği festival kapsamında gösterilecek dikkat çeken yapımlar şöyle: Yorgos Lanthimos’un “The Favourite“ı, Gaspar Noé’nin son filmi “CLIMAX“, Lars von Trier’in “The House That Jack Built”i, Terry Gilliam’ın “The Man Who Killed Don Quixote”si ve Asghar Farhadi’nin “Everybody Knows”u.

Filmekimi’nin biletleri ise 29 Eylül’de satışa çıkacak.

Film programının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...