2019 BMW 8 Serisi tanıtıldı

Share

2019 BMW 8 Serisi sonunda beklenen çıkışını gerçekleştirmiş durumda. Tamamen yeni 8 Serisi modellerinin ilki BMW M850i XDrive Coupe ise göz kamaştırma kavramını her bir detayıyla hak ediyor.

BMW M850i XDrive Coupe için 2017 yılında gösterilen konseptin daha kullanılabilir versiyonu diyebiliriz. Çok daha agresif bir görünüme sahip olan otomobilde, markanın böbrek ızgara tasarımı çok daha fazla öne çıkıyor. Araç, keskin hatları ile kesinlikle çok cezbedici.

Tamamen yeni çift turbolu V8 motor, modelin çok daha yüksek performans sunması konusunda önemli rol oynuyor. Çift silindirli turboşarj, V şekilli sekiz silindirin arasında konumlandırılmış. 4.4 litrelik motor 523 beygir güç ve 750 Nm tork üretiyor. Araç saatte 100 kilometre hıza sadece 3.7 saniyede çıkabiliyor. Elektronik olarak limitlendirilen maksimum hız ise saatte 250 kilometre.

V8 motor, geliştirilmiş tasarıma sahip 8 ileri otomatik Steptronic Sport şanzıman ile birleştirilmiş. Daha yeni hidrolik ve amortisörler daha hızlı ve düzgün vites geçişlerini mümkün kılarken daha fazla hafiflik sağlıyor. Araçta 0-100 kilometre için Başlatma Kontrol modu da bulunuyor.

xDrive tüm tekerlekten çekiş araçta standart. Elektronik kontrollü çok diskli kavrama ile güç önden arkaya bölünüyor. BWM, M850i XDrive’ın tüm torkunu arka tekerlere aktardığını ifade ediyor. Böylece üreticinin bilinen tipik sürüş hissi devam ettiriliyor. Özellikle de Spor ve Spor+ modlarında bu sürüş en iyi şekilde kendisini hissettirecek. Çekişi en üst düzeye çıkarmak için gerektiğinde gücün hızla öne doğru kaydırılması sağlanıyor. Arka diferansiyel için bir kilitleme fonksiyonu, tahrik torkunun sol ve sağ tekerleklerin arasında kaydırılmasına izin veriyor. Ön tekerleklerin yanı sıra arka tekerlekleri de döndüren standart Entegre Aktif Direksiyon ile birlikte yol tutuşu ve şerit değiştirme dengesi geliştiriliyor.

Çift süspansiyon çatallı ön aks ve 5 bağlantılı arka aks süspansiyonu elektromekanik direksiyon ile standart. Elektronik kontrollü damperler ile Adaptif M süspansiyonu da araçta yer alıyor. Eco Pro veya Konfor modları ise 8 serisinin performanstan gerçek lüks kruvazöre geçiş yapmasını sağlıyor. Yeni M Sport fren sistemi de bulunan araç, 20 inç M hafif alaşımlı jantlar metalik Dondurulmuş Seryum Gri İle tamamlanmış ve 245/35R20 ve 275/30R20 lastikler ile donatılmış. Tamamen LED farların şimdiye kadarkilerin en incesi olduğunun altı çizilirken, yine tamamen LED arka lambalar yanlara doğru devam ediyor. Dört kenarlı egzoz boruları da dikkat çekici.

2019 BMW 8 Serisi neler sunuyor?

Merinos deri kaplı spor koltuklar, gösterge panosu döşemesine uyumlu şekilde kontrastı dikişlere sahip. Geniş orta konsol, sürücü ve yolcuyu ayırırken, arka koltuklar 50/50 bölünmüş durumda. Bagajın 420 litre ile oldukça geniş hacimli olduğunu da belirtelim.

BMW Live Cockpit Professional da tabii ki standart. 12.3 inç sürücü ekranı ve 10.25 inç merkezi bilgi ekranı ile dokunarak veya iDrive kontrölör ile yönetim sağlanabiliyor. USB Type-A ve USB Type-C bağlantıları da bulunurken; Bluetooth, Wi-Fi ve entegre hücresel veri de araçta mevcut.

Opsiyonlar arasında klimalı koltuklar, 16 hoparlörlü Harman Kardon Surrouns Ses Sistemi ile 16 hoparlörlü ve 1,375 W amfili Bowers & Wilkins Diamond Surround Ses Sistemi bulunuyor. iDrive için başlatma/durdurma düğmesi, vites kolu ve ses düğmesi için cam kontroller de ekstra lüks için seçilebiliyor. Uyarlanabilir seyir kontrolü de opsiyonlar arasında. Renkleri ayarlanabilir LED iç aydınlatma ise standart.

2019 BMW 8 Serisi çıkış tarihi ve fiyatı

İleriki zamanlarda daha fazla 8 Serisi daha fazla model ile genişleyecek. Serinin ilki 2019 BWM M850i XDrive Coupe ise 2018 Sonbahar içerisinde satışa sunulacak. BWM otomobilin fiyatını çıkışa yakın bir zamanda duyuracak.

SHiftdelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...