Android Q, sistem genelinde karanlık modla gelecek

Share

Son dönemin popüler özelliği karanlık mod gün geçtikçe firmaların ilgi odağı haline gelmeye başladı. Bu firmalardan biride Google. Gözleri daha az yorduğu ve pil tasarrufu sağladığı için Google da YouTube, Google Play Oyunlar, Mesajlar vb. uygulamalarına karanlık mod desteği sunmuştu. Ancak Android işletim sisteminin tamamında devreye girmesi hala sağlanamadı.

Google çalışanı sızdırdı

Android P ile birlikte gelmesi beklenen özellik ertelenmişti. Bazı akıllı telefon üreticileri özelleştirmeler ile bu desteği hali hazırda veriyorlar ama Android’in dahili özellikleri arasında karanlık mod maalesef bulunmuyor. Bir Google çalışanının yazısında bu durumun Android Q ile sonlandırılacağı öğrenildi. Chrome tarafında çalışan Lukas Zbylut’un yazısı şu şekilde;

“Q ekibi tüm ön yüklü uygulamaların karanlık modu desteklemesini istiyor. Karanlık modu başarılı bir şekilde piyasaya sürebilmemiz için arayüz elementlerini Mayıs 2019’a kadar koyu temalı hale getirmemiz gerek.”

Android Q, sistem genelinde karanlık mod özelliği ile gelecek

Android işletim sistemine ek olarak telefonlarda ön yüklü gelen uygulamaların tamamı karanlık modu destekleyecek. Böylece sistem genelinde etkinleştirilebilen daha kullanışlı bir özellik sunulmuş olacak. Mayıs 2019’a tarih verilmesi de Google I/O 2019 etkinliğinde Android Q sürümünü göreceğimizin sinyalleri olarak belirtilmiş.

DH

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...